CHP'li Gümüş: Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Arazisi de Satılacak Mı? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gümüş: Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Arazisi de Satılacak Mı?

CHP\'li Gümüş: Milli İstihbarat Teşkilatı\'nın Arazisi de Satılacak Mı?

Kamu sosyal tesislerin satışını Meclis'e taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Balıkesir İli Ayvalık İlçesi Sarmısaklı bölgesinde Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na ait 308 dönümlük sosyal"...

25.07.2013 17:28

Kamu sosyal tesislerin satışını Meclis'e taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Balıkesir İli Ayvalık İlçesi Sarmısaklı bölgesinde Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na ait 308 dönümlük sosyal tesis de satılacak hazine arazileri kapsamında mıdır?" diye sordu.

Gümüş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 6456 sayılı Yasa'nın 36. maddesi ile kamuya ait tüm tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, eğitim, dinlenme ve spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin satılmasına imkan verildiğini belirterek şöyle dedi:

"Söz konusu sosyal tesislerin satışında hangi yöntem izlenecektir?

Satış sonrasında bu hazine arazilerinin hangi amaçlarla kullanılması öngörülmektedir? Bu hazine arazilerinin "yeşil alan' nitelikleri ortadan kaldırılacak mıdır?

Bu 779 adet hazine arazisinin muhammen bedelleri üzerinden satılması durumunda toplam kaç TL'lik gelir beklenmektedir? Hazine'ye ait toplam kaç dönüm arazi satılacaktır?

Balıkesir İli Ayvalık İlçesi Sarmısaklı bölgesinde Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na ait 308 dönümlük sosyal tesis de satılacak hazine arazileri kapsamında mıdır? Bu arazinin satış sürecinde hangi aşamaya gelinmiştir?"

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Gümüş: Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Arazisi de Satılacak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement