CHP'li Develi: Milyonlarca Köylü Vasıfsız Eleman Olarak İşsizler Ordusuna Katılacak - Son Dakika
Güncel

CHP'li Develi: Milyonlarca Köylü Vasıfsız Eleman Olarak İşsizler Ordusuna Katılacak

CHP\'li Develi: Milyonlarca Köylü Vasıfsız Eleman Olarak İşsizler Ordusuna Katılacak

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Toprak Kanunu ile milyonlarca köylünün vasıfsız eleman olarak işsizler ordusuna katılacağını iddia etti.

08.05.2014 15:45

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Toprak Kanunu ile milyonlarca köylünün vasıfsız eleman olarak işsizler ordusuna katılacağını iddia etti.

Develi yaptığı açıklamada, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in Toprak Kanunu ile ilgili sözlerine değindi. Çelik'in bugün yaptığı toplantıda, geçen hafta TBMM'den geçen değişikliği bir reform olarak anlattığını belirterek şöyle dedi:

"Şimdi yapılan bu düzenleme ile bu oran AB kriteri olan 4.9'un altına indirilecek ve yine milyonlarca köylü toprakları ellerinden alınarak, vasıfsız işçi olarak kentlere sürüleceklerdir.

Yapılması gereken, tarımsal alanların ekonomik olarak üretime devam edebilmelerini sağlamakla beraber, toplulaştırma politikasını hayata güçlü bir şekilde geçirmek için köylülerin özendirilmesi, tarımsal girdilerin devlet tarafından sübvanse edilmesi ve köylülerin meslek edinmelerini sağlayacak projelerin uygulanması ve sosyal politikaları hayata geçirerek yaşamlarını yoksullaşmadan sürdürmelerini sağlamaktır.

Bu yasa değişikli ile önümüzdeki yıllarda milyonlarca köylü vasıfsız eleman olarak işsizler ordusuna katılacak ve hem kendilerinin hem de toplumun hayatına bunun çok büyük olumsuz etkileri olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Develi: Milyonlarca Köylü Vasıfsız Eleman Olarak İşsizler Ordusuna Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement