CHP'li Altay, "Ösym, Toplumun Güvenmediği Bir Kurum Haline Geldi' - Son Dakika
Güncel

CHP'li Altay, "Ösym, Toplumun Güvenmediği Bir Kurum Haline Geldi'

CHP\'li Altay, "Ösym, Toplumun Güvenmediği Bir Kurum Haline Geldi\'

Sinop Milletvekili Engin Altay, temayül yoklamarı için geldiği Konya'da, Yükseköğretime Geçis Sınavı'ndaki şifreleme iddialarıyla gündeme gelen ÖSYM'yi eleştirdi.

04.04.2011 15:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Engin Altay, temayül yoklamarı için geldiği Konya'da, Yükseköğretime Geçis Sınavı'ndaki şifreleme iddialarıyla gündeme gelen ÖSYM'yi eleştirdi. Altay "ÖSYM, artık toplumun itibar etmediği, güvenmediği bir kurum haline geldi."dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, partisinin İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ÖSYM'yi eliştiren Engin Altay, "Eğitim tarihimiz yine bin utançla, bir kara leke ile karşı karşıyadır. Geçen hafta yapılan sınavda, sınavın yapıldığı gün bir skandal vardı. 7 okulda sadece kız öğrenciler sınava alındı. Başbakan'ın her seferinde ileri demokrasi diye nutuk attığı bir dönemde bunu kabul etmek olanaksızdır. Eğer bu öğrencilerin sınava girdikleri salonlar ayarlanabiliyorsa, başka şeylerde ayarlanabilir demektir. Sadece kız öğrencileri aynı yerde sınava sokmak bu çağda akıl alır birşey değildir. Burada 'tevhid-i tedrisat'a bir başkaldırı vardı." dedi.

"AK PARTİ KENDİ TİMLERİNİ YETİŞTİRİYOR"

27 Mart tarihinde yapılan 1 milyon 692 bin 345 öğrencinin girdiği YGS ile ilgili şifreleme iddialarını da değerlendiren Engin Altay, şunları söyledi: "ÖSYM, daha düne kadar Türkiye'de en objektif, en güvenilir bir kurumken, bugün artık toplumun nefret ettiği, kuşkuyla baktığı, itibarsız bir kurum haline geldi. Bu ÖSYM'nin ilk skandalı değildi. 2009 yılında polislik sınavlarına girecek öğrencilere sınav öncesi sorular verilip bu soruları öğrencilere çözdürüldü. 2010 yılında da ALES sınavında aynı sorun yaşandı. 2011 yılındaki, YGS sınavında da tam bir rezalet, fiyasko, tam bir üçkağıtçılık,tam bir hainlik ile karşı karşıyayız. Ünal Yarımağan, istifa etmesinin ardından yerine hemen Ali Demir atandı. Bu ne acele. Bu ne hırs, bunu anlamak anlamsızdı. Şimdi anlıyoruz, bunun neden olduğunu. Demek ki AK parti hükümeti ile Ali Demir'in YGS'de yapacakları varmış. Amaç devleti ele geçirmek. İleride yönetime geçecek gençleri bu şekilde yetiştirilmek isteniyor. AK Parti kendi timlerini yetiştiriyor."

'ÖSYM ARTIK ŞAİBELİ BİR KURUMDUR'

ÖSYM'nin artık şaibeli bir kurum olduğunu ifade eden Engin Altay,"Artık ÖSYM, sınav yapabilemez. Artık bu sınavlara kimse güvenemez. AK Parti bütün kurumları eline geçirmiştir. Şimdi ÖSYM'yi ele geçirmekle kalmamış. Kirletmiştir."dedi.

Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ve ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın derhal istifa etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Altay, 'Ösym, Toplumun Güvenmediği Bir Kurum Haline Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement