CHP'li Ağbaba'dan sendikal örgütlenmeyi sağlayan iş yerlerine destek çağrısı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba'dan sendikal örgütlenmeyi sağlayan iş yerlerine destek çağrısı Açıklaması

CHP\'li Ağbaba\'dan sendikal örgütlenmeyi sağlayan iş yerlerine destek çağrısı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 12 Eylül 1980 darbesi öncesine göre Türkiye'de sendikalaşmanın geride olduğunu belirterek, devletin sendikal örgütlenmeyi sağlayan iş yerlerine destek olması gerektiğini söyledi.

25.11.2022 13:09  Güncelleme: 13:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 12 Eylül 1980 darbesi öncesine göre Türkiye'de sendikalaşmanın geride olduğunu belirterek, devletin sendikal örgütlenmeyi sağlayan iş yerlerine destek olması gerektiğini söyledi.

Ağbaba, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikasının (TES-İŞ) Genel Başkanlığa seçilen İrfan Kabaloğlu'nu sendika genel merkezinde ziyaret etti.

Türkiye'de sendikal örgütlenmenin 12 Eylül 1980 darbesi öncesi döneme göre geride olduğunu kaydeden Ağbaba, çalışma hayatında emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sürdürülebilir olmaktan çıkması ve kayıt dışılık gibi önemli problemlerin bulunduğunu ifade etti.

Ağbaba, hem partisinin hem de altılı masadaki partilerin bu sorunların çözümünün sendikalaşmadan geçtiği görüşünde olduğunu belirterek, "Sendikalaşmanın devlet tarafından teşvik edilmesi gerekiyor. Gerekirse devletin sendikal örgütlenmeyi sağlayan iş yerlerine destek olması gerekiyor." dedi.

"Asgari ücretlinin ne alabildiği önemli"

Asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ağbaba, vergi yükü konusunun zaman zaman tartışıldığını belirtti. Ağbaba, "Asgari ücrette ne verdiğiniz değil, asgari ücretlinin ne alabildiği önemli." değerlendirmesinde bulundu.

EYT'lilere ilişkin çalışmalarda gündeme gelen, kıdem tazminatının taksitlendirilmesi ihtimalinin hayata geçmesi halinde sorununun çözülemeyeceğini ifade eden Ağbaba, "EYT meselesini çözecekseniz devlet de, hükümet de biraz taşın altına elini koyacak. Mümkün olabilirse faizsiz kredi vermesi lazım, mümkün olabilirse devletin bu EYT konusunda işverene kredi vererek bu işi çözmesi lazım. EYT çözülürken bedelini EYT'den faydalanan işçi ödememeli." diye konuştu.

Ağbaba, "Taşeron meselesini de çözmek bizim boynumuzun borcu. Geldiğimiz gün kamuda taşeronda çalışanlara kadro vermek bizim boynumuzun borcu." ifadelerini kullandı.

Ziyaret için Ağbaba'ya teşekkür

TES-İŞ Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu da ağır ve tehlikeli iş kollarında sendikal faaliyetler yürüttüklerini, kısa süre önce yapılan seçimde yeni bir yönetim oluştuğunu belirtti.

Kabaloğlu, herkesi kucakladıklarını ifade ederek, ziyaretten ötürü Ağbaba'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba'dan sendikal örgütlenmeyi sağlayan iş yerlerine destek çağrısı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement