CHP lideri PM Listesine Aldığı İki İsme Koruma İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP lideri PM Listesine Aldığı İki İsme Koruma İstedi

Kılıçdaroğlu'nun PM listesine Bekaroğlu'nu ve Zekeriya Temizel'i aldığı öne sürüldü. CHP liderinin il başkanlarından bu iki isme sahip çıkmalarını istediği belirtiliyor.

06.09.2014 10:04  Güncelleme: 15:33

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayının ikinci gününde çalışmalara başlandı. Bugün PM ve YDK üyeleri belirlenecek. PM adayları, kongre merkezi dışı ve içinde tanıtım faaliyetleri yürütüyor.

ÇARŞAF LİSTE TAMAM

Ankara Congresium'daki kurultayda, Divan Kurulu Başkanı Engin Altay, kurultayın üçüncü oturumunu açtı. Bugünkü gündemin, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi olduğunu ifade eden Altay, adaylara başvurular hakkında bilgi verdi. 60 kişinin seçimle belirleneceği Parti Meclisi için çarşaf liste adaylığı tamamlandı. Çarşaf listede 610 kişi var.

SÜRPRİZ İSİM ZEKERİYA TEMİZEL

CHP'de açıklanan çarşaf listede sürpriz isim, DSP hükümetinde bakanlık da yapmış bir siyasetçi; Zekeriya Temizel. Temizel dışında, çarşaf listede, CHP'ye son anda üye olup katılan Mehmet Bekaroğlu da bulunuyor. Her iki ismin de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı anahtar listede yer almalarına kesin gözüyle bakılıyor.

"İKİ YENİ İSİME SAHİP ÇIKIN" TALİMATI

CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ’nun dün akşam saatlerinde il başkanlarıyla genel merkezde toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptığı belirtiliyor. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu’nun "Listede Mehmet Bekaroğlu ve eski bakan Zekeriya Temizel de olacak. Bu liste benim listemdir, sahip çıkmanızı istiyorum" dediği öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde MYK üyelerinin tamamının olacağı, ayrıca Tuncay Özkan'ın da listede yer bulacağı değerlendiriliyor.

MUHARREM İNCE PM'YE ADAY DEĞİL

Kurultay'ın ilk günü genel başkan adayı olup, delegelerin yaklaşık üçte birinin oyunu alan Muharrem İnce ise, Parti Meclisi üyeliği için aday olmadı.

Muharrem İnce ve ekibi de kendi anahtar listelerini hazırlıyorlar. İnce'nin listesinde iki milletvekili, Tanju Özcan ile Ümit Özgümüş'ün yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Listede ayrıca, İnce'nin avukatı Haluk Pekşen'in de yer alacağı belirtiliyor. Muharrem İnce'nin ekibi, kendi hazırladıkları listede "ünlü isimlerin yer almayacağını", örgüt ağırlık bir liste hazırlandığını belirtiyorlar.

ORTAK LİSTE TEKLİFİ

Kurultay'daki Muharrem İnce'ye yakın isimler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinden kendilerine "ortak liste" teklifi geldiğini, İnce'den PM için 8 isim istendiğini öne sürdüler. Ancak İnce'nin bu teklifi kabul etmediğini de söylediler.

KOĞUŞ ARKADAŞLARI PM'YE ADAY

Çarşaf listede yer alıp, PM'ye adaylar arasında dikkat çeken isimler ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan.
Ergenekon davasından yargılanan Balbay ve Özkan, Silivri'de bir dönem aynı koğuşu paylaşmışlardı.

LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİM

Çarşaf listede yer alan isimler arasında dikkat çeken bir isim daha var; Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le aynı adı taşıyan bir CHP'li de PM listesine aday oldu. Böylece Abdullah Gül ismi de CHP'nin PM aday listesine girmiş oldu.

UMUT ORAN VE ADNAN KESKİN ADAY OLMADI

CHP'nin Baykal dönemindeki Genel Sekreteri, Kılıçdaroğlu döneminde de bir ara örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Adnan Keskin ise PM'ye aday olmadı.
Aday olmayanlar konusunda bir başka öne çıkan isim ise Umut Oran. Oran, dünkü Genel başkanlık seçim sonucunun ardından yazılı bir açıklama yaparak, PM'ye aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu.
Yine milletvekillerinden Melda Onur da PM için aday olmadı.

KARAYALÇIN KENDİ LİSTESİNİ ÇIKARACAK İDDİASI

CHP'nin SHP ile birleştiği dönemde SHP Genel Başkanlığı görevini yürüten, ardından CHP'ye katılan Murat Karayalçın da PM'ye aday olmadı. Ancak Karayalçın "birleşik sol" adı altında kendisine bağlı isimlerle bir anahtar liste çıkaracağı iddia ediliyor.

SOĞAN VE EKMEK EYLEMİ

İşten atılan işçiler CHP kurultayı önünde eylemde “Ekmek ve Soğan” eylemi yaptı.
Beşiktaş Belediyesi şirketlerinden Beltaş işçileri taşeronlaştırma dayatmasına karşı eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin taleplerini kabul etmeyen CHP’li Beşiktaş Belediyesinin tavrını protesto etmek için işçiler kurultay salonu önünde eylem yaptı.

DİSK üyesi işçiler kurultay salonu önünde sloganlar eşliğinde oturma eylemi yapıyor. Eylemde işçiler önlerine soğan ekmek koyarak işlerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

CHP lideri PM Listesine Aldığı İki İsme Koruma İstedi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP lideri PM Listesine Aldığı İki İsme Koruma İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • raskoln: arkadaslar abdullah gülüün parti meclisi listesinde ne işi var aklıma takıldı hemde chpnin listesinde acaba tayyip onu ajan olarakmı chpye sokacak tayyip bu yaprda yapar abdullah gülde zeki adam tayyipde öyle bizim mualefet ondan kaybediyor iki liderin akıllarıyla baş edemiyor bize zeki aklı başında karşısındakini yeri geldiğinde yerin dibine sokacak ve halka hizmet için çalışacak bir lider ihtiyacımız var 0 2 Yanıtla

Advertisement