CHP Kurultayında Liste Gerginliği - Son Dakika
Güncel

CHP Kurultayında Liste Gerginliği

CHP Kurultayında Liste Gerginliği

CHP 34.Olağan Kurultayı, ikinci gününde Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor.

18.07.2012 10:35  Güncelleme: 14:51

CHP 34. Olağan Kurultayı, ikinci gününde Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor. Dün yapılan genel başkanlık seçimlerinin ardından, CHP Kurultayında bugün ise organ seçimleri yapılacak. Ancak seçimlerde Parti Meclisi üyeliği için resmen bir savaş yaşanıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık için tek aday olarak girdiği ve bin 164 geçerli oyun tamamını alarak genel başkan seçildiği kurultayda, asıl mücadele bugünkü Parti Meclisi (PM) üyeliği seçiminde yaşanacak. CHP'nin tüzüğüne göre 80 kişiden 60 kişiye inen PM üyeliği için, tam bir liste savaşı yaşanıyor.

PM için adaylık başvuruları bugüne kadar uzatıldı. PM üyeliği için saat 9.00 olarak duyurulan başvuru saati 10.30'a çekildi. Edinilen bilgiye göre, anahtar listede olmayan milletvekillerine aday olmamaları yönünde mesaj gönderildi. Bunun üzerine birçok milletvekilinin adaylıklarını çektiği öğrenildi. Genel Merkezin, anahtar listede yer alan isimleri tek tek arayarak, aday olmalarını istediği ifade edildi.

Öte yandan, kurultayın ikinci günü adeta bir liste savaşına sahne olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi karşısında, az adaylı farklı listelerin de çıkarılacağı kulislere yansıdı. Bu arada, PM için yapılacak seçimde listede, genel merkezdeki güçlü bazı adayların birbirlerini çizeceği de ifade ediliyor.

KILIÇDAROĞLU 100 KİŞİ ÖNERDİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34 CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayında PM üyeliği için 100 kişilik bir anahtar liste oluşturduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada "Kurultay delegelerimize, örgütümüzün iradesine güveniyorum. Esas irade Kurultayımızdan çıkacak olan iradedir. O nedenle, Parti Meclisimize aday olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederek, ben yine örgüte, İl Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Kadın ve Gençlik Kollarımıza danışarak, onların görüşünü alarak 100 kişilik bir anahtar liste yaptım. Delege arkadaşlarımız bu 100 kişiden kimi Parti Meclisi'ne seçerse, o parti Meclisi üyesi olacak ve ben o arkadaşlarımla çalışacağım" dedi.

SAĞLAR LİSTE DIŞI

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki isimlerde Fikri Sağlar'ın olması bekleniyordu ancak Sağlar liste dışı kaldı.

LİSTEDE İŞ ADAMI DA VAR

Kılıçdaroğlu listesinde temiz iş adamlarının olacağını söylemişti. İşadamı Cemal Canpolat, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük'ün eşi İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de anahtar listede yer aldı.

İKİ ASKER KÖKENLİ PARTİLİ

Lİstede iki sürpriz asker kökenli partili de yer aldı. Eski Sakarya CHP İl Başkanı emekli albay Cem Hatunoğlu ile YAŞ kararlarına tepki olarak görevinden istifa eden tuğgeneral Ali Er yer aldı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki bazı isimler

Adnan Keskin

Haluk Koç

Hurşit Güneş

Gürsel Tekin

Veli Ağbaba

Gülsüm Bilgehan Toker

Gürbüz Çapan

Şafak Pavey

Zuhal Şanlı

Cemal Canpolat

Sedef Küçük

Emekli Tuğgeneral Ali Er

Emekli Albay Cem Hatunoğlu

Bülent Kuşoğlu

Gürbüz Evren

Gülsüm Bilgehan Toker

Engin Altay

Özgür Özel

Ali Rıza Öztürk

Bülent Tezcan

Kadir Gökmen Öğüt

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Kurultayında Liste Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement