CHP Genel Sekreteri Sındır İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Sekreteri Sındır İfade Verdi

CHP Genel Sekreteri Sındır İfade Verdi

CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, hakkında hazırlanan fezleke kapsamında ifade verdi. Sındır, dokunulmazlıkların kaldırılması sonrası ifade veren ilk isim oldu.

27.06.2016 15:20  Güncelleme: 16:33

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin "görevi ihmal ve kötüye kullanma" suçlamasıyla hazırlanan fezleke kapsamında ifade verdi.

BAŞSAVCILIK DAVETİYE GÖNDERDİ

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanan fezleke doğrultusunda Sındır'a ifade vermesi için davetiye gönderdi.

ADLİYEDE İFADE VERDİ

Sındır, sabah saatlerinde İzmir Adliyesine gelerek, Memur Suçları Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Ömeroğlu'na ifade verdi.

'GÖREVİ İHMAL ETMEK VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA'

Sındır'ın, Bornova Belediye Başkanlığı döneminde İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı kararları yerine getirmediği ve yaptığı bazı işlemler nedeniyle "görevi ihmal etmek ve görevi kötüye kullanmak"la suçlandığı, bu konulara ilişkin sorulara cevap verdiği belirtildi.

Sındır, milletvekiliği dokunulmazlığının kaldırılması sonrası ifade veren ilk isim oldu.

DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ HAZIRLANDI

Savcılık, Sındır hakkında söz konusu dönemlerde suç unsuru tespit ederek, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Sekreteri Sındır İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement