CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Kızıltepe'de - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Kızıltepe'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Kızıltepe\'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı,Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü ziyaret etti.

21.11.2013 18:45  Güncelleme: 09:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Suriye sınırında örülen güvenlik duvarına ilişkin, "Zaman zaman inşaatın durduğunu söylüyorlar ama duvarı tüm çıplaklığı ve gerçekliği ile gördük" dedi.

Bir grup partiliyle Nusaybin'deki temaslarının ardından karayolu ile Kızıltepe ilçesine gelen Sarı, Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü ziyaret etti.

Sarı, burada yaptığı açıklamada, Nusaybin'de, Suriye sınırında örülen güvenlik duvarını görmek için Mardin'e geldiğini belirterek, hükümetin kimi zaman bu duvarı inkar ettiğini savundu.

Sarı, şöyle konuştu:

"Zaman zaman inşaatın durduğunu söylüyorlar ama duvarı tüm çıplaklığı ve gerçekliği ile gördük. Bütün dünyada sınırlar tartışılıyorken bölgesel birlikler konuşuluyorken ve bir coğrafya bütünlüğünden söz ediliyorken sınıra duvar çekmek ancak AK Parti'nin anlayışının bir yaklaşımı olabilir. Bırakın halkların kardeşliğini, Başbakan aynı halkların arasına bu duvarı örerek halkları da karşıt konuma getirmeye çalışıyor. Bunları yerinde gördük ve halkın bu konudaki yaklaşımlarını sohbetler sırasında öğrenme fırsatı bulduk."

Kızıltepe Belediye Başkanı Türk de CHP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "CHP Kürtlere demokratik hakların verilmesinden yana tavır almalıdır. Söylemlerden çok pratikte bunu göstermelidir" diye konuştu.

İlçedeki temaslarını tamamlayan CHP heyeti karayoluyla Diyarbakır'a hareket etti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Kızıltepe'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement