CHP'den "Pala" Önergesi - Son Dakika
Güncel

CHP'den "Pala" Önergesi

CHP\'den "Pala" Önergesi

CHP Erzincan Milletvekili Işık, eline "pala" ve "sopa" alan göstericilerin kim olduğu, korunup, kollandığının ortaya çıkarılması için Meclis'te komisyon kurulmasını istedi.

17.07.2013 10:37  Güncelleme: 10:46

ANKARA -CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, eline "pala" ve "sopa" alan göstericilerin kim olduğu, kimler tarafından örgütlenip, korunup, kollandığının ortaya çıkarılması için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Işık ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 27 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve yurdun birçok yerine yayılan Gezi Parkı protestolarının bir buçuk aydır devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bu süre zarfında binlerce eylemci gözaltına alındı, yaralandı ve tutuklandı. Bu eylemler sırasında göstericilere gerek polisin gerekse sivil giyimli eli palalı ve sopalı kişiler yüzlerce mobese kamerasının olduğu İstanbul'da, ne hikmetse bu kişiler bir türlü tespit edilememiştir. Bugüne kadar göstericilerden dört kişi ölmüş, 8 bin kişi yaralanmış, yüzlerce kişide palalı ve eli sopalı kişilerce hunharca darp edilmişlerdir. Sokakları çatışma alanına çeviren bu insanlar kimdir. Kendini kolluk kuvveti yerine koyma hakkını kimden almaktadırlar."

Önergede, kendini devletin yerine koyan ve kin ve nefretlerini gencecik çocukların üzerine kusan, eline pala ve sopa alarak göstericilerin ölümüne neden olan bu kişilerin kim olduğu, kimler tarafından örgütlenip, korunup, kollandığının ortaya çıkarılması ve bir daha bu canilerin sokaklara çıkıp insanlara saldırma cesareti bulmaması gerekçesiyle Meclis araştırması açılması talep edildi.

(MG/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den 'Pala' Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement