Chp'den İş ve Meslek Danışmanları İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Güncel

Chp'den İş ve Meslek Danışmanları İçin Kanun Teklifi

Chp\'den İş ve Meslek Danışmanları İçin Kanun Teklifi

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, "iş ve meslek danışmanları"nın özlük ve mali haklarının tekrar düzenlenmesi ve Özel Hizmet Tazminatı kısmına dâhil edilmesi için kanun teklifi verdi.Kaleli, TBMM Başkanlığına Türkiye İş Kurumu Kanunu ve...

12.10.2013 09:13

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, "iş ve meslek danışmanları"nın özlük ve mali haklarının tekrar düzenlenmesi ve Özel Hizmet Tazminatı kısmına dâhil edilmesi için kanun teklifi verdi.

Kaleli, TBMM Başkanlığına Türkiye İş Kurumu Kanunu ve Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni sundu.

Teklifin gerekçesinde, mesleğin önem ve itibarının korunması amacıyla iş ve meslek danışmanlarının özlük ve mali haklarının tekrar düzenlenmesi ve herhangi bir hak kaybı yaşanmadan hak ettikleri unvan ve kadrolara atanması gerektiği belirtilerek, "Bu doğrultuda iş ve meslek danışmanlığı mesleği kendisiyle aynı kapsamda değerlendirilen diğer meslekler gibi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. Maddesi A Bendi 11. kısmında tanımlanmalı ve aynı kanunun 152. maddesinde yer alan Özel Hizmet Tazminatı kısmına dâhil edilmelidir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'den İş ve Meslek Danışmanları İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement