Chp'den Asgari Ücretlileri Sevindirecek Önerge - Son Dakika
Güncel

Chp'den Asgari Ücretlileri Sevindirecek Önerge

Chp\'den Asgari Ücretlileri Sevindirecek Önerge

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, asgari ücretlilerin nasıl geçinebilmeyi başardıkları ve asgari ücretin nasıl iyileştirileceği konusunda gerekli çalışmaların yapılması amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi CHP...

21.01.2013 10:29

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, asgari ücretlilerin nasıl geçinebilmeyi başardıkları ve asgari ücretin nasıl iyileştirileceği konusunda gerekli çalışmaların yapılması amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, asgari ücretlilerin nasıl geçinebilmeyi başardıkları ve asgari ücretin nasıl iyileştirileceği konusunda gerekli çalışmaların yapılması amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, asgari geçim indirimi dahil olmak üzere 16 yaşından büyükler için 2013 yılı net asgari ücretin 774 lira olduğu belirtildi.

Gerekçede, TÜRK-İŞ tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı" araştırmasının 2012 Aralık ayı sonuçlarına göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) 985 lira, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarının (yoksulluk sınırı) ise 3 bin 208,48 lira olduğu ifade edildi.

Maliye Bakanlığı verilerine göre; 11 milyon 300 bin sigortalı çalışanın bulunduğu Türkiye'de yaklaşık 5 milyon kişinin asgari ücretle geçimini sağladığına işaret edilen önergede, "Milyonlarca insanımızın bu kadar kötü koşullara mahküm edilmesi kabullenir gibi değildir. Bu insanlarımızın bu kadar düşük maaşla nasıl geçinebilmeyi başardıkları ve bunu yaparken ne tür zorluklar ve sorunlarla karşılaştıklarının araştırılması ve asgari ücretin nasıl iyileştirileceği konusunda gerekli çalışmaların yapılması amacıyla Anayasanın 98'inci, TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ederiz" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'den Asgari Ücretlileri Sevindirecek Önerge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement