CHP, Balyoz Davasına İlişkin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP, Balyoz Davasına İlişkin Meclis Araştırması İstedi

CHP, Balyoz Davasına İlişkin Meclis Araştırması İstedi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Balyoz ile ilgili bir darbe var mıdır, yok mudur Meclis bunu araştırsın." dedi.

02.01.2014 14:04  Güncelleme: 14:05

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis'te Balyoz Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge vereceklerini belirterek, "Balyoz davası ile ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz. Balyoz sürecinde bir darbe girişimi olmuş mudur, olmamış mıdır, araştırılsın diyoruz. Balyoz ile ilgili bir darbe var mıdır, yok mudur Meclis bunu araştırsın" dedi.

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık TBMM'de "Balyoz Davası"na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına 33 ailede katıldı.

Balyoz Davası'nın özetinin "haksız yargılama, hukuksuz infaz" olduğunu iddia eden Ağbaba, "Yani kısaca ortada olan bir hukuk terörüdür. Balyoz davası baştan itibaren siyasi bir davadır. Dolayısıyla çözümü de siyasi olmalıdır. Bu işi yasama organı çözmelidir. Yasal düzenleme yapılmalıdır. Haklar iade edilmelidir. Derhal Balyoz Darbe Planını araştırmak üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bugün CHP olarak Meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin teklifimizi sunacağız" dedi.

-"GENELKURMAY BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR"-

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i istifaya çağıran Ağbaba, "Orduya yönelik kumpası göremeyen, durduramayan bir Genelkurmay Başkanı, o orduyu artık yönetemez. Ergenekon, askeri casusluk, Balyoz gibi davalarla oluşturulan kumpasla baş edemeyen Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmelidir" diye konuştu.

Özgür Özel de, Balyoz Davasının "düzmece belgelerle hazırlanmış gerçek dışı olgulara dayandırılan açık bir kumpas" olduğunu iddia etti.

-"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İMAMI KİMDİR?"-

Işık da, "Eğer yeniden yargılama yapılacaksa, mevcut heyetle yapılması mümkün değildir. Balyoz davası siyasi bir dava. Karar da siyasidir. Bu nedenle çözümü de siyasi olmalıdır. Bu nedenle bizler bugün burada Meclis'i göreve çağırıyoruz. Tüm milletvekilleri ortada duran kumpası aydınlatmak için elini taşın altına koymalıdır" dedi.

Polisin, Yargıtay'ın, gazetecilerin imamı var denildiğini ifade eden Işık, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imamı kimdir" diye sordu.

-SORULAR-

Bir soru üzerine Ağbaba, "Balyoz Araştırma Komisyonu kurulmasını istiyoruz. Balyoz davası ile ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz. Balyoz sürecinde bir darbe girişimi olmuş mudur, olmamış mıdır, araştırılsın diyoruz. Balyoz ile ilgili bir darbe var mıdır, yok mudur Meclis bunu araştırsın" yanıtını verdi.

"Kademeli denetimli serbestlikten söz ediliyor, bir nevi kademeli af gibi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Ağbaba, "Sulandırma hem yeniden yargılanma sulandırma, orada herkesin bildiği bir haksızlık var. Bir hukuksuzluk bir cinayet var. Bu artık bir yasayla mı derhal içeride bulunan insanlar tahliye edilmelidir, sulandırmadan" dedi.

-"AYARINI BOZDUĞUN KANTAR, GÜN GELİR SENİ DE TARTAR"-

Özgür Özel de, "Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar. İlk kez o kantarın üzerine bakan çocukları çıkarıldığında, bu kantarın ayarı bozuk dediler, ayarını düzeltmeye kalkıyorlar. Biz de diyoruz ki şu kantarın ayarını düzeltin. Yeniden yargılama talebiyle ilgili de şunu söylemek gerekir ki bu mesele Yargıtay Genel Kurulunda çözülemiyorsa Meclis yapacağı düzenlemede mutlaka yeniden yargılamanın önünü açıyorsa bu davalar için yargılamalarda tutuksuz yargılamanın esas olduğu, tutukluluk hallerinin sona erdirilerek yargılamaya devam edilmesinin de gerekli güvencesini sağlamak durumundadır" diye konuştu.

-AİLELER KONUŞTU-

Yarbay Güven Ertaş'ın annesi Sevinç Ertaş, "Oğlum 15 aydır hükümlü. Çocuklarımız siyasal bir kararla mahkum edildi. Meclis toplanmalı, bir kararla serbest bırakılmalıdırlar. Biz kumpas olduğunu aylardır haykırıyoruz" dedi.

Emekli Tümamiral Cem Çakmak'ın eşi Sevgi Çakmak da, "Biz yeniden yargılama istemiyoruz, biz beraat istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Balyoz Davasına İlişkin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement