Charlie Hebdo Saldırısının Sembolü Müslüman Polis İçin Cenaze Töreni - Son Dakika
Güncel

Charlie Hebdo Saldırısının Sembolü Müslüman Polis İçin Cenaze Töreni

Charlie Hebdo Saldırısının Sembolü Müslüman Polis İçin Cenaze Töreni

Charlie Hebdo'ya düzenlenen terör eyleminde katledilen Müslüman polis memuru Ahmed Merabet, Paris'teki Bobigny Müslüman Mezarlığı'nda bugün defnedildi.

13.01.2015 14:47  Güncelleme: 16:25

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik geçen hafta düzenlenen terör eyleminde katledilen Müslüman polis memuru Ahmed Merabet, Paris'teki Bobigny Müslüman Mezarlığı'nda bugün defnedildi.

KATILIM AZDI

Müslüman polis Merabet'in, Müslüman Mezarlığı'ndaki töreninin çok kalabalık olmaması dikkat çekti. Pazar günü 1.5 milyon insanın katıldığı yürüyüşün aksine cenaze olduça sakin geçti.

POLİS MEMURLARI İÇİN RESMİ TÖREN

Charlie Hebdo karikatür dergisinin Paris'te bulunan bürosuna geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda aralarında 3 polisin de bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirmişti. Derginin yazı işleri toplantısı sırasında gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren polis memurları Franck Brinsolaro, Ahmed Merabet ve Clarissa Jean-Philippe için Paris Polis Merkezi'nde resmi tören düzenlendi.

TÖRENİ HOLLANDE YÖNETTİ

Polis memurlarının ailelerinin ve çalışma arkadaşlarının da bulunduğu resmi töreni Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yönetti. Tören sırasında yaşamını yitiren polis memurlarının Fransız bayraklarına sarılı tabutlarına şeref nişanı takdim eden Hollande, yaşamını yitiren kişilerin ölümden sonra bağışlandığını ifade etti.

"FRANSA BOYUN EĞMEYECEK"

Hollande törende yaptığı konuşmasında polis memurları ile gurur duyduğunu belirterek, "Polisler biz özgür yaşayalım diye yaşamlarını yitirdiler. Fransa karşılaştığı zorluklar karşısında asla boyun eğmeyecek" dedi.

MÜSLÜMAN POLİSİN AİLESİNE TAZİYE

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'in tören sırasında ilk olarak yaşamını yitiren Müslüman polis Ahmed Merabet'in ailesine taziye dileklerini sunması da dikkat çekti.

SEMBOL İSME VEDA

Fransa'nın başkenti Paris'te çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen 41 yaşındaki Müslüman polis memuru Ahmet Merabet'e polis merkezindeki törenin ardından Paris'te bir cenaze töreni daha düzenlendi. Ahmed Merabet, Paris'teki Bobigny Müslüman Mezarlığı'nda defnedildi.

YAHUDİLER TOPRAĞA VERİLDİ

Saldırıda katledilen Joav Hattab, Philippe Braham, Johan Cohen ve François-Michel Saada isimli Yahudilerin cenazesi, Kudüs'ün en büyük mezarlığı Har Hamenuhot'da (Huzur Tepesi) düzenlenen bir törenle toprağa verildi. Başbakan Binyamin Netanyahu ve pek çok siyasetçi cenaze törenine katılanlar arasındaydı.

SALDIRININ SEMBOLÜ OLDU

Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Müslüman polis memuru Ahmed Merabet olayın sembolü haline gelmişti. Sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'da 42 yaşındaki Merabet için kullanılan ve "BenimAdımAhmed" anlamına gelen "JeSuisAhmed" ifadesi, en fazla paylaşılan etiketler arasında yer almıştı. Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda Müslümanlarla teröristlerin karıştırılmaması gerektiği vurgulanmıştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Charlie Hebdo Saldırısının Sembolü Müslüman Polis İçin Cenaze Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • PÜTÜRGELİ: BEN BU POLİSE ÇOK ÜZÜLDÜM MEKANI CENNET OLSUN 43 2 Yanıtla
  • Vatandas : Polisler icin ne kadar guzel seyler demis adam bu mu musluman biz mi anlamadim gitti 20 0 Yanıtla
  • mahmut: allah rahmet edisin, yerde yarali yatip aman dilemesine ragmen yinede ates edip oldurduler, allah bu terorslerin belasini elbet verecek. 15 0 Yanıtla
  • Nursen : Mekani cennet olsun 13 1 Yanıtla
  • Nursen : Mekani cennet olsun 9 1 Yanıtla

Advertisement