Cezaevindeki Subaylar Resim Sergisi Açtı - Son Dakika
Güncel

Cezaevindeki Subaylar Resim Sergisi Açtı

Cezaevindeki Subaylar Resim Sergisi Açtı

"Askeri Casusluk" ve "Balyoz" davaları kapsamında İzmir'deki askeri cezaevinde tutuklu bulunan 50'ye yakın subayın yaptığı resimler, EBSO Sergi Salonu'nda sergilenmeye başladı.

03.05.2014 16:27

İzmir'de "Askeri Casusluk" ve "Balyoz" davaları kapsamında askeri cezaevinde tutuklu bulunan 50'ye yakın subayın resmettiği tablolar, "Tutsak Eserler" isimli sergide gösterime açıldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sergi Salonu'ndaki serginin açılış törenine tutuklu subayların yakınları, tutuksuz yargılanan bazı subaylar ve Vardiya Bizde Platformu üyeleri katıldı.

Bir süre önce tahliye olan Kurmay Albay Ömer Faruk Erdoğan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, daha önce Ergenekon ve Balyoz davalarından tutuklu subayların eserlerini sergilediklerini, bunun ikinci "Tutsak Eserler" sergisi olduğunu ifade etti.

Halen tutuklu bulunan Kurmay Albay Mücahit Erakyol'un mektubunu okuyan Erdoğan, cezaevindeki subayların ortak kararıyla serginin, bir süre önce yaşamını yitiren Balyoz Davası hükümlüsü Kurmay Albay Murat Özenalp'e ithaf edilmesine karar verildiğini belirtti.

Resim Öğretmeni Sibel Ulucan ise Şirinyer 1. Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevi'ndeki Resim ve El Sanatları Atölyesi'nde kalan subaylara rehabilitasyon amacıyla resim dersi vermeye başladığını, kısa sürede sergilenmeye değer çok sayıda eserin ortaya çıktığını ifade etti.

50'ye yakın eserin sergilendiği "Şirinyer Tutsak Eserler Sergisi"nin giriş bölümüne Kurmay Albay Özenalp'in fotoğrafının bulunduğu bir plaket yerleştirildi.

Resimlerin 10 Mayıs'a kadar sergileneceği bildirildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevindeki Subaylar Resim Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement