Cezaevinde Tiyatro - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Tiyatro

Cezaevinde Tiyatro

Kekeçoğlan adıyla bilinen Fatih Altın'ın yönetmenliğinde, Turgut Özakman'ın 'Ah Bu Gençler" oyunu cezaevinde sahneye konuldu."

04.06.2013 16:42  Güncelleme: 17:13

Altın oyunu 24 günde hazırlayabildiklerini, 900 mahkum içinden tiyatro yapmak isteyenler arasından 10 mahkum, 1 kadın, 1 erkek infaz koruma memurundan oluşan 12 kişilik ekiple oyunu sahnelediklerini söyledi.

Kayseri Kapalı Cezaevi'nde bu oyun için tam 41 gün geçirdiğini belirten Fatih Altın şunları anlattı:

"Günde 6 saat çalıştık. Ancak, hafta sonları ve görüş günleri çalışma yapamadık. 2010 yılında da bu oyunu yine Kayseri Cezaevi'nde sahnelemiştik. Hayata bencil bakmamak, demir parmaklıklar ardındakilerin de sanata ve kültüre yatkın olduklarını göstermek için, Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevinin de katkısıyla bu oyunu sahneledik."

TAHLİYE OLDU AMA OYUNDA ROL ALDI

Kayseri Kapalı Cezaevi'nden bir hafta önce tahliye olan Mustafa Burç da oyunda rol aldı. 1.5 yıl cezaevinde yatan 27 yaşındaki Mustafa Burç, Kayseri'de olduğu için, 'Ah Şu Gençler' oyunundaki rolü nedeniyle arkadaşlarını yalnız bırakmayıp, yeniden cezaevine dönerek sahneye çıktı

İSTANBUL'DAN SANATÇI YAĞDI

Fatih Altın'ın İstanbul'daki sanatçı dostları Selahattin Taşdöğen, Ali Yaylı, Sinan Bengier, Bedia Ener, Tuna Arman, Özdemir Özgürdal, Balık Ayhan, Faruk Karaçay, Yusuf Eksi ve Ahmet Öğren de Kayseri'ye gelerek Kapalı Cezaevi'nde oyunu izledi. Cezaevindeki mahkumların el emeği göz nuru tesbih ve boncukla işledikleri çeşitli eşyalar, ünlü tiyatro sanatçılarına armağan edildi. Oyunu Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kalpak, Cumhuriyet Savcısı Murat Yerdeyatar, Baro Başkanı Fevzi Konaç, Kekeçoğlan'ın yakınları, infaz koruma memurları ve mahkumlar izledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement