Cezaevinde Kuru Güle Kimyasal Silah Muamelesi - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Kuru Güle Kimyasal Silah Muamelesi

CHP'li Ağbaba, "Kırıkkale Cezaevi'nde mahküma gönderilen mektuptaki kuru gül, kimyasal içerik barındırabilir gerekçesiyle mahkuma verilmedi." dedi.

02.02.2014 07:33  Güncelleme: 10:14

CHP'li Veli Ağbaba Kırıkkale Cezaevi'nde bir mahkûma gönderilen mektuba iliştirilmiş kuru gülün, "kimyasal ya da biyolojik içerik barındırabilir" gerekçesiyle verilmediğini söyledi.

"KURU GÜL MAHKUMA VERİLMEDİ"

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, CHP Malatya Milletvekili Ağbaba ve MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun geçtiğimiz günlerde alt komisyon adına katıldığı Kırıkkale F Tipi Cezaevi incelemesine ilişkin bilgi veren Ağbaba, "Sadece Kırıkkale Cezaevi'nde uygulanan bir yöntemle karşılaştık. Sohbet hakkı sırasında hükümözlülerle hükümlüleri biraraya getirmiyorlar. Bu nedenle Candaş Kat isimli hükümözlü, kurumda başka hükümözlü olmadığı için 6 aydan beri ne etkinliğe çıkabiliyor ne de biriyle görüşebiliyor" dedi. Milliyet'in haberine göre, Ağbaba, Candaş Kat'a gelen bir mektuba iliştirilen çiçeğin, "kimyasal ya da biyolojik içerik barındırabilir" çekincesiyle cezaevi idaresince koparıldığını anlattı.

"ELDİVEN YASAK HİÇ MÜZİK YOK"

Görüş yerinde hükümlülerin aileleriyle fotoğraf çektirmesinin yasak olduğuna değinen Ağbaba, kapalı görüş esnasında hükümlü Erkin Kocaman'ın "İşkence yapmak onursuzluktur" sözleri nedeniyle disiplin cezasına çarptırıldığını belirtti. Ağbaba, cezaevinde çıplak aramanın olduğunu, renkli kalem, dijital saat, karton ve radyonun bazı frekansları ile mp3 çaların yasak olduğunu belirterek, "Cezaevinde hiç müzik yok. Eldiven yasak. Cezaevi idaresi mahkumların eldiven alabilmesi için doktor raporu istiyor." dedi.

PİR SULTAN'A ÖRGÜT LİDERİ MUAMELESİ

Ağbaba, MLKP hükümlüleri Selçuk Çelik, Mesut Çekin ve Orhan Eroğlu'nun koğuşunda kendilerine, "Dini inançlarımız gereği aşure yapmamız lazım, ancak idare bize 15-20 gün sonra veriyor aşureyi, Ramazan ayında da 15 gün sonra oruç tutabilirler mi? O da inanç, bu da inanç. Bu da bizim inancımız" diyerek tepki gösterdiklerini belirtti. Ağbaba, boncuk kullanarak mahkumlar tarafından yapılan Pir Sultan Abdal resmine, "örgüt lideri" denilerek el konduğunu belirtti.

CEZAEVİNDE KÜRTÇE TERCÜME SIKINTISI

Ağbaba, cezaevinde bazı mahkumlara Kürtçe mektup geldiğini ancak cezaevinde Kürtçe tercüman bulunmadığı için bu mektupların mahkumlara iletilemediğini belirterek, "Kürtçe tercüman olmadığı için 1-1,5 ay sonra tercüman denk düşerse okutuyorlar" dedi. Ağbaba babası ölen bir mahkumun da cenazeye, "güvenlik" gerekçe gösterilerek gönderilmediğini anlattı. Görüş için verilen sürenin yetersiz olduğunu, ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlara ise tüm ziyaretçilerini aynı anda görme hakkı tanınmadığını belirten Ağbaba, "4 kişi ziyarete geldiyse, süreyi 4'e bölüyorlar, Hükümlü 4 ziyaretçisini de aynı anda göremiyorlar" dedi.

Cezaevinde Kuru Güle Kimyasal Silah Muamelesi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cezaevinde Kuru Güle Kimyasal Silah Muamelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Şamil: Bu gün dünyanın en süper gücü hangi ülke olarak biliyoruz ABD değilmi?Oradaki hapishane kurallarını anlatayım size.Daha ilk hapis kararı çıktığında özel bir elbise giydiriliyor elleri ve ayakları zincirleniyor.Bakın bu bir gerçek aynen kölelik devrinde olduğu gibi zincire vuruluyor.Yürümekte yani büyük adım atmakta dahi zorlanıyorlar.Hücrelerine götürülme aşamasında üzerlerinde ayakkabı bağcığı dahil ince uzun boğmada ve boğulmada kullanılacak hiç bir materyal bırakmıyorlar üzerlerinde.Her şey kuralla.Hücreyi dahi kurala göre terk edeceksin.Hiç birini asla boş yatırmazlar,ağır işlerde çalıştırırlar.Daha burada sınır var yazamadığım o kadar zorluklar...Bu CHP li beyefendinin amacı üzümü yemek değil bağcıyı dövmek.İnanın hapihanedekilerin hepsi yok olsa umurunda olmaz. bunu böyle bilesiniz... 4 7 Yanıtla

Advertisement