Çevrecilere Ankara Barosu Da Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Çevrecilere Ankara Barosu Da Destek Verdi

Çevrecilere Ankara Barosu Da Destek Verdi

'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganı ile düzenlenen 'Büyük Anadolu Yürüyüşü'ne katılan ve Ankara'ya sokulmayıp Gölbaşı İlçesi'nde durdurulan çevrecilere siyasilerden sonra Ankara Barosu da destek verdi

24.05.2011 15:41

Doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganı ile düzenlenen 'Büyük Anadolu Yürüyüşü'ne katılan ve Ankara'ya sokulmayıp Gölbaşı İlçesi'nde durdurulan çevrecilere siyasilerden sonra Ankara Barosu da destek verdi.

Çadır kuran çevrecileri, bir grup avukat ziyaret ederek destek verdi. Ankara Barosu, çevrecilere yiyecek desteğinde de bulundu.

Yörük çadırında bir süre oturan Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Erol Yılmaz Aras ile milletvekili adayları, Erdoğan Karakuş ve Ceyhun Mumcu, çevrecilere destek mesajları verdiler.

Ankara Barosu adına konuşan Yönetim Kurulu üyesi avukat Erol Yılmaz Aras, Büyük Anadolu Yürüyüşü'ne katılan çevrecilerin haklı davalarında her zaman yanlarında olduklarını belirtirken, polis yetkilileriyle görüşüp, Çankaya'ya neden gönderilmediklerini sordu.

'Yağmur' ve 'Bulut' adlı develeriyle birlikte yürüyüşün başını çeken 'Kervanbaşı' ve 'Yörük Ana' olarak anılan Sarı Keçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran, ziyaretçilere şikayetlerini dile getirdi. Büyük Anadolu Yürüşçüleri adına yapılan basın açıklamasında ise şöyle denildi:

"Bizler derelerimizin HES şirketlerine, dağlarımızın madencilere, ormanlarımızın arazi talancılarına, temiz havamızın nükleer ve termik santrallere, yerli tohumlarımızın hibrit ve GDO'lu tohumlara, yerli ırk hayvanlarımızın ithal ırk hayvanlara kurban edilmesine göz yumamazdık.

Binlerce yıllık kültürel mirasımızın yok edilmesine sessiz kalamazdık. Doğal varlıklarımızı bir rant kapısı olarak gören, yanlış enerji ve kalkınma politikalarını protesto etmek, yok edilen doğamızı ve kültürümüzü yaşatmak amacıyla 2 Nisan'da başlattığımız Büyük Anadolu Yürüşü kapsamında, Türkiye'nin 11 ayrı bölgesinden yola çıkan kervanlar halinde binlerce kilometre yol yürüyerek 20 Mayıs'ta Ankara Gölbaşı'na geldik.

Yürüyüşümüze izin verilmemesi nedeniyle zor şartlar altında çadırlarda yaşamak zorunda bırakılan bizlere destek vermek için gelen araçların kamp alanına girmesi engelleniyor.

Haklı davamızda Ankara'da feryatlarımıza kulak tıkayanlara ve kamuoyuna anlatmak için çıktığımız yolculuğumuza hiçbir resmi tebligat gösterilmeden konulan bu kanunsuz engelin acilen kaldırılmasını istiyoruz. " - Ankara/ Gölbasi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevrecilere Ankara Barosu Da Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement