Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Koyulhisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Koyulhisar'da Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Koyulhisar\'da Açıklaması

"Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük mesaj; kalkınma, istikrar, dirlik, büyüme ve büyük Türkiye mesajıdır" dedi.

17.07.2012 15:53

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,

" Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük mesaj; kalkınma, istikrar, dirlik, büyüme ve büyük Türkiye mesajıdır" dedi.

Bayraktar, TOKİ'nin Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaptırdığı 124 konutun anahtar teslimi töreninde yaptığı konuşmada, Sivas temaslarında, 16 ilçeye ve kente neler yaptıklarını ve neler yapabileceklerini gözden geçireceklerini söyledi.

Sivas'tan hükümet olarak son derece memnun olduklarını ifade eden Bayraktar,

"Size ne yapsak azdır. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bizim hükümetler döneminde, 9,5 yıl boyunca gücümüzün yettiği kadar Sivas'a pozitif ayrımcılık yaparak, hizmetler gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de şehirleşmenin arttığını anlatan Bayraktar, "Bundan 35 yıl önce Sivas, Türkiye'de çok önemli merkezdi. İnşallah yine öyle olur. Hızlı tren Sivas'a inşallah en kısa sürede gelecek ve Sivas her yere çok yakın olacak" dedi.

Bakan Bayraktar, dünyada çok ciddi krizler yaşandığını ve birçok ülkede ekonominin dibe vurduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye olarak sizin sayenizde, sizin bereketiniz ve dualarınız sayesinde, istikrarı, istikbali, kalkınmayı, gelişmeyi artırmak için ciddi gayret sarf ediyoruz. Bizim gayretimiz milletimizin huzuru içindir. Bunun için bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız. Sizden destek bekliyoruz. Sakın ha ufak tefek meselelere takılmayın. Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük mesaj; kalkınma, istikrar, dirlik, büyüme ve büyük Türkiye mesajıdır. Bu mesaj, Koyulhisar'dan, Suşehri'nden, Sivas'tan ve Anadolu'nun her yerinden veriliyor."

Bayraktar, 81 vilayette TOKİ'nin konut yapımını sürdürdüğünü belirterek, işsizliğin azalmasına, konut sektörünün büyümesine katkı sağladıklarını, sağlamaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bayraktar ve diğer protokol üyeleri, hak sahiplerine konutların anahtarlarını telim etti. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, Belediye Başkanı İlhan Eren ve vatandaşlar katıldı.

-Bayraktar'ın Suşehri temasları-

Bakan Bayraktar, Koyulhisar'daki program öncesinde, Suşehri ilçesinde de temaslarda bulundu. Suşehri Devlet Hastanesi'ndeki hastaları basına kapalı olarak ziyaret eden Bayraktar, daha sonra ilçeyi gezdi.

Kaymakam Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel'den brifing alan Bayraktar, "Kösedağ Savaşı ile bilinen Suşehri'nin tarihte çok önemli bir yeri var. İslam adına, atalarımız adına bu savaşın hatırasını dinimize uygun olarak Suşehri yaşatıyor. Türkiye'ye, dünyaya bunu tanıtıyor. Bu bakımdan Suşehrililere teşekkür ediyoruz" dedi.

Kılıçkaya Baraj Gölü'nün yöre açısından önemine dikkati çeken Bayraktar, Suşehri'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. TOKİ olarak da ilçede önemli bir adım attıklarını belirten Bayraktar, "Buranın deprem bölgesinde birinci kuşak olması nedeniyle, imar planlarında belediyemize yardımcı olacağız. Planlama çalışmaları tamamlandıktan sonra, burada kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Ne kadar gücümüz yeterse yapacağız. Çünkü biz geldik ve gördük. Göz görünce gönül daha çok katlanır. Biz bunu unutmayız" diye konuştu.

TOKİ'nin 81 ilde ve 800 ilçede çok sayıda şantiyesi olduğunu belirten Bayraktar, konut, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Sivas'ın yüzölçümü itibariyle çok büyük bir il olduğunu ifade eden Bayraktar, "Sivas, Türkiye'nin tam ortasında olan bir ilimiz. Sivas'ın madenleri var. Bölünmüş yolar açısından da gelişecek. Bin yıllık bir Osmanlı şehri. Dinimizi, kültürümüzü, moral değerlerimizi yaşatan bir şehir. Cumhuriyetimizin kurulduğu bir şehir. Yani Cumhuriyet'in kasnağı burada oluştu. Onun için Sivas son derece önemli" dedi.

Belediye Başkanı Sedat Sel, ziyaretin anısına, Bakan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem'e, gümüş işlemeli Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Muhabir: Önder Felek - Faruk Kara

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Koyulhisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement