Çeşme'de Muhteşem Konser - Son Dakika
Güncel

Çeşme'de Muhteşem Konser

Çeşme\'de Muhteşem Konser

İzmir'in Çeşme Belediyesi ve Türkiye Tanıtım, Araştırma, Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı'nın (TÜLOV) ortaklaşa düzenlediği Demis Roussos konseri büyük ilgi gördü.

15.07.2012 11:57

İzmir'in Çeşme Belediyesi ve Türkiye Tanıtım, Araştırma, Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı'nın (TÜLOV) ortaklaşa düzenlediği Demis Roussos konseri büyük ilgi gördü. Yunanlı sanatçı, Çeşmelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Çeşme Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen konseri Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TÜLOV Başkanı ve EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Çeşme protokolünün önde gelen isimleri ile çok sayıda davetli izledi. TÜLOV Başkanı ve EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, vakfın yurt dışında bilimsel ve kültürel araştırmalara dayalı olarak Türkiye'yi tanıtmayı hedeflediğine vurgu yaparak, "TÜLOV 10 yıldır eğitim, kültür ve sanat alanlarında faaliyetlerine devam ediyor. Bu gecede 'Forever And Ever' isimli albümü ile 2 milyonluk satış rakamına ulaşarak bir döneme damgasını vuran Yunanlı sanatçı Denis Roussos'u ağırlamanın heyecanı yaşadık. Bu konserin Türk ve Yunan ilişkilerini güçlendirme, Ege'nin iki yakasını kendisine yaşam merkezi edinmiş dost halkları sanatsal ve kültürel anlamda daha da yakınlaştırma isteğiyle yürekten destekliyoruz. Çeşme Belediyesi'nin başarılı Başkanı Sayın Faik Tütüncüoğlu'nun da destek ve katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz ve yine sanat dünyamızın çok önemli bir ismi olan Şef İbrahim Yazıcı'nın yönetimindeki 62 kişilik senfoni orkestrasına da yer verdiğimiz bu organizasyon hem uluslararası arenada büyük bir ses getirecek hem de Türk ve Yunanlı müzikseverleri bir arada bulundurarak Ege'nin iki halkının dostluk ve yakınlıklarını perçinleyecektir" şeklinde konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise, "Bu akşam Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki senfoni orkestrası, Demis Roussos'a eşlik ederek bizlere muhteşem bir gece yaşattılar. Düzenlediğimiz bu etkinlik, Türk ve Yunan halkları arasındaki ortak Ege kültüründen gelen bağların kuvvetlenmesi, Türkiye ve Yunanistan arasındaki kültürel, ekonomik ilişkilere katkı sağlamak amacı ile gerçekleşmiştir. Bu iki ülkenin birçok ortak noktası olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu ailelerin komşuluk ilişkileri gibi düşünürsek, yönetici ve seçilmişlerin rolü burada yapıcı ve kaynaştırıcı bir aile büyüğü gibidir" dedi.

Her iki ülke halkının aynı coğrafyada olduğuna da vurgu yapan Tütüncüoğlu, "Aynı bölgede bulunmamız nedeniyle genetik benzerliklerimizle, yemek ve müzik kültürümüzle Türk-Yunan halklarının ve devletlerin ikili ilişkilerinin artmasına bir destek verebiliyorsak ne mutlu bize. Bu nedenle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin müzik, spor ve diğer kültürel faaliyetlerle de sürmesini istiyoruz" diye konuştu.

Şef İbrahim Yazıcı ise, Demis Roussos gibi yaşayan bir efsane sanatçı ile aynı sahneyi paylaşmanın haklı gururunu yaşadığını vurgularken, bir diğer sanatçı Dimos ise sergilediği canlı performans ile davetlilerden büyük beğeni topladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çeşme'de Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement