Cephanelik Patlaması Davası'nda 2'nci Gün (2) - Son Dakika
Güncel

Cephanelik Patlaması Davası'nda 2'nci Gün (2)

Cephanelik Patlaması Davası\'nda 2\'nci Gün (2)

BİNBAŞI DURAN.Eskişehir Askeri Mahkeme'deki duruşmada savunmasını yapan Binbaşı Ali Duran, olay tarihinde kendisinin 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı'nda 'Bölük Komutanı' olarak görev yaptığını belirtti.

19.06.2013 14:58

BİNBAŞI DURAN: KEŞKE BEN ÖLSEYDİM

Eskişehir Askeri Mahkeme'deki duruşmada savunmasını yapan Binbaşı Ali Duran, olay tarihinde kendisinin 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı'nda 'Bölük Komutanı' olarak görev yaptığını belirtti. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen binbaşı Duran şöyle konuştu:

"Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Ben sadece işimi yaptım. Keşke onlar hayatta olsaydı, ben ölseydim. Onlarla birlikte orada olsaydım. Keşke kaderimiz birlikte yazılsaydı. 13 Ağustos 2012 de göreve başladığım gün yaptığım toplantıda er ve erbaşların yaşam alanlarının iyileştirilmesiyle ilgili işlerin neden yapılmadığını sordum. Benim gelmemi beklediklerini söylediler. Bu işin denetlememle ilgisi yok."

SUSURLUK'TAN GÖNDERİLEN MÜHİMATLARIN ARIZALI OLDUĞU İDDİASI

Savunmasını slayt gösterimlerle sürdüren binbaşı Ali Duran, Susurluk'tan Afyonkarahisar'a gönderilen mühimmat içinde 35 bin adet 'kritik arızalı' mühimmat olduğunu öne sürdü. Bunları slayt fotoğraflarla mahkeme heyetine gösteren Susurluk'taki mühimmatların sevk öncesinden gereken incelemelerin yapılmadığını da öne süren Duran, "Taşınma sırasında da bazı olumsuzluklar yaşanmış. Mühimmat ben göreve gelmeden önce depolara gelişigüzel ve talimatlara uygun olmayarak istif edilmiş. Özensizce depoya yerleştirilen sandıklar kendiliğinden dahi devrilecek durumdadır" dedi.

"BOMBALARI ŞEHİTLERİMİZE GÖSTERDİNİZ Mİ?"

Bu sırada şehit yakınlarından biri "Bu bombaları şehit olan askerlerinize gösterdiniz mi? bize bunları göstermeyin" diye bağırdı ve ardından da rahatsızlandı. Mahkeme heyeti bununun üzerine duruşmaya 10 dakika ara verdi. Duruşma salonunu dışına çıkartılan şehit yakınlarına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

MAHKEME HEYETİNİN DAVADAN ÇEKİLMESİNİ TALEP ETTİ

Verilen 10 dakikalık aradan sonra Şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, mahkeme heyetinin taraflı olduğunu iddia ederken davadan çekilmesini istedi. Heyet duruşmaya tekrar ara verdi.

Mahkeme Başkanı, Dülger'e "Bütün heyeti mi, yoksa sadece beni mi reddediyorsunuz?" diye sordu. Dülger de, "Tüm heyeti" diye cevap verince, mahkeme başkanı, "CMK'da mahkeme heyeti olarak reddine cevaz verilmediğinden yasal imkansızlıklar sebebiyle talebin reddine" diye karar verdi.

"PATLAMAYI EVDE ÖĞRENDİM"

Heyet, daha sonra Binbaşı Ali Duran'dan savunmasını yapmasına devam etmesini istedi. Duran konuşmasında şunları anlattı:

"Bilirkişi raporundan belirtildiği gibi personele aşırı yormadım. Günlük ortalama 7 saat uyumalarına imkan verdim. Çalışanları nöbetten daha düşürdüm. 4 Eylül'de saat 09.00-10.00 gibi başlayan çalışmalar 22.00'da sonlandırıldı. İkinci gün çalışmaları erken başladı. Saat 17.00'da bitirilmesini istedim. Bölükten ayrılmadan önce İkmal Takım Komutanı Üsteğmen Tuncay Aydın ile görüştüm. Kendisini bana çalışmaların sonuna gelindiğini kalan mühimmatın içeri taşındığını söyledi. Bunun üzerine 19.30'da kışlardan ayrıldım. Patlamayı evde öğrendim. Tuncay Aydın, bana doğru bilgi verse, görevimin başında olurdum."

KA,HT - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cephanelik Patlaması Davası'nda 2'nci Gün (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement