Cengiz Akyıldız için giyabi cenaze namazı - HATAY/OSMANİYE/MERSİN/BANDIRMA/ - Son Dakika
Güncel

Cengiz Akyıldız için giyabi cenaze namazı - HATAY/OSMANİYE/MERSİN/BANDIRMA/

MHP Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Hatay, Osmaniye ve Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

27.01.2014 19:20

MHP Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Hatay, Osmaniye ve Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

DSİ Parkı'nda toplanan Hatay Ülkü Ocakları üyesi grup, "Bitmedik duruyoruz, güçlendik geliyoruz" yazılı pankart taşıdı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Naci Akkaya, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Şehit ağabeyimiz Cengiz Akyıldız, ülkücü hareketin çok yakından tanıdığı, cefakar ve yiğit bir ülküdaşımızdı. Ömrünü Türk milletine ve milliyetçilik ülküsüne adayan bu ağabeyimize elbette ki şehitlik çok yakıştı" dedi.

Açıklamanın ardından grup gıyabi cenaze namazı kıldı.

- Osmaniye

Osmaniye Ülkü Ocakları tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazı şehir merkezindeki Envar-ul Hamid Camisi'nde kılındı. Namaza Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu ve ülkücüler katıldı.

Grup, namazın ardından Osmaniye Ülkü Ocakları binasına kadar yürüdü. Burada konuşan Eroğlu, Akyıldız'a karşı düzenlenen saldırıya karşı demokratik tepkilerini ortaya koyduklarını belirtti.

Osmaniye Belediye Başkanı Kara ise saldırıyı kınayarak, şunları kaydetti:

"Cengiz Akyıldız, ülkücü şehitler arasında yerini almıştır. Bizlere düşen, onun anısına sahip çıkmaktır. Burası MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin memleketidir. Bize yakışan şekilde demokratik tepkimizi ülkücü irade olarak ortaya koymuş bulunmaktayız. Bu irademiz herkes tarafından iyi anlaşılmalı ve saygın duruşumuzu her zaman koruyacağımızın bilinmesini istiyorum."

- Mersin

MHP İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen grup, ikindi namazının ardından Muğdat Camii'nde Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı. Emekli müezzin Bilal Kara'nın kıldırdığı namaza, camiden çıkanlar da katıldı. Grup, namaz süresince yakalarında "şehidimiz var" yazılı kağıt taşıdı.

Bu arada, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç da yazılı açıklamasında, saldırının tehlikeli gelişmelerin habercisi niteliğinde olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Milli varlığımızın teminatı olan, ülkenin bütünlüğü ve milletimizin birliği konusunda daima müteyakkız bulunan milliyetçi, ülkücü hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Sinsi oyunlarla partimizi girdaba çekmek ve kirli emellerine ulaşmak isteyenler, bu defa da yanıldıklarını anlayacaklardır. Ülkeyi karıştırarak karanlık emellerine ulaşmak isteyen şer odakları bu kez de amaçlarına ulaşamayacaklar, hırsızlık ve yolsuzluklar hiçbir şehidimizin, hiçbir arkadaşımızın mübarek kanının arkasına gizlenemeyecektir. "

-giyabi cenaze namazı

Cengiz Akyıldız için giyabi cenaze namazı - HATAY/OSMANİYE/MERSİN/BANDIRMA/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cengiz Akyıldız için giyabi cenaze namazı - HATAY/OSMANİYE/MERSİN/BANDIRMA/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement