Cemal Uşşak Kürtlerden Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Cemal Uşşak Kürtlerden Özür Diledi

Muhafazakâr kesimin önde gelen isimlerinden Cemal Uşşak'tan Kürt sorununa ilişkin çok önemli açıklamalar...

17.10.2011 13:34  Güncelleme: 14:20

Muhafazakâr kesimin önde gelen isimlerinden Cemal Uşşak'ın Radikal gazetesinden Ezgi Başaran'a vermiş olduğu 'biz dindarlar Kürtlerin ızdırabını hissedemedik' anabaşlıklı röportajı özellikle dindar kesimde farklı tepkilere neden olmuştu.

Kürt sorununa herkesin farklı bir açıdan bakmasına neden olan o söyleşiden öne çıkan başlıklar:

ISTIRABINI HİSSETMEDİK

"Çünkü dindarlar üzerinde de hegemonyasını sürdüren bir resmi söylem vardı. Milliyetçi resmi söyleme kapılınca benim camiamda Kürtlerin varlığını kabul etse de vicdani gerekliliğini yapamamıştı. Genelde milliyetçiler ve biz dindarlar, 'Çin zulmü altında' anadillerini konuşmaktan men edilen Türkistanlı ırkdaşlarımızın veya Bulgaristan'da Türkçe isim alamayan kardeşlerimizin derdine yandık. Onlar için ağıtlar düzdük ama burnumuzun dibindeki Kürtlerin anadilleri konuşamamasının ıstırabını hissetmedik."

Bir mağdurun diğer mağduru kolaylıkla anlaması gerekirdi. Hele ki dindarların bunu öncelikle yapması gerekirdi. Ama maalesef olmadı.

HEM ÖZÜR HEM DE HELALLİK

Gelen farklı tepkiler üzerine Cemal Uşşak yine Radikal'daki yazısında "....Kimse kızmasın, ben kendimi ifade ettim ve onun için bütün mağdur ve mazlum kardeşlerimden özür diledim. 'Hem özür, hem de helallik'. " demişti.

CNN TÜRK'E BAĞLANDI

Cemal Uşşak, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor adlı programa bağlanarak, Radikal Gazetesine verdiği röportajın ardından gelen tepkileri değerlendirdi.

Cemal Uşşak Kürtlerden Özür Diledi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cemal Uşşak Kürtlerden Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement