Cemaatin 'Cübbeli' İzdihamı - Son Dakika
Güncel

Cemaatin 'Cübbeli' İzdihamı

Cemaatin \'Cübbeli\' İzdihamı

Tahliye edilen Cübbeli Ahmet Hoca, cezaevinden omuzlara alınarak çıktı.

07.12.2012 16:28  Güncelleme: 18:36

Karagümrük Çetesi'ne ilişkin dava kapsamında yaklaşık 1 yıl tutuklu kalan Ahmet Mahmut Ünlü, tahliye edildi. Tahliye kararıyla birlikte yüzlerce kişi Metris Cezaevi önünde toplandı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıkan Mahmut Ünlü, cemaat üyelerinin sevgi gösterileriyle karşılaştı.

1 SENE SERBEST

"Karagümrük Çetesi" soruşturması kapsamında yaklaşık 1 yıl önce tutuklanan Ahmet Mahmut Ünlü, hakkında tahliye kararı verildi. Kararı duyan cemaat üyeleri Metris Cezaevi önüne koştu. Havanın yağışlı olmasına rağmen kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yüzlerce cemaat üyesi cezaevi önünde buluştu. Cemaat üyeleri haremlik ve selamlık bir şekilde cezaevi önüne dizildi.

Cemaat üyelerinin omuzlarında Ahmet Mahmut Ünlü'nün resimlerinin bulunduğu atkı, alınlarına da bant taktı. Tahliye haberini bazı cemaat üyeleri ise birbirine sarılarak kutladı. Bazı cemaat üyeleri de "Benim Ahmedim şeriatsız iş yapmaz" yazılı afiş açtı. Genç cemaat üyeleri vatandaşa lokum dağıttı.  

CÜBBELi'Yİ 'JET FADIL' ÇIKARDI

 "Jet Fadıl" olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün aracıyla cezaevinden çıkan Ünlü, kendisini bekleyen cemaat üyelerini aracın üzerinden selamladı. Cemaatin yoğun ilgisi nedeniyle Ünlü'nün aracı ilerlemekte güçlük çekti.

Ünlü, cemaati uyararak aracın önünü açmalarını istedi. Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği Ahmet Mahmut Ünlü, "Allah'a hamdediyoruz. Sevenlerimiz kat kat arttı. Bu hadise insanları çok bu yola yöneltti. Bizimle çile çektiler. Yemediler, içmediler, uyumadılar. Onbinlerce mektup, yüzbinlerce mail… Yüzbinlerce insan benimle birlikte o çileyi çekti" dedi. Ünlü, kendisini karşılayan cemaat üyeleriyle birlikte dua okuduktan sonra cezaevinden ayrıldı.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemaatin 'Cübbeli' İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement