Cem Kara Ayrıntılarla 4 Yılın Hesabını Verdi - Son Dakika
Güncel

Cem Kara Ayrıntılarla 4 Yılın Hesabını Verdi

Cem Kara Ayrıntılarla 4 Yılın Hesabını Verdi

Belediye Başkanlığı görevinin dördüncü yılında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından halk toplantısı düzenlendi.

05.04.2013 09:28  Güncelleme: 09:36

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Başkan Cem Kara, belediye başkanı adayıyken seçim bildirgesinde vermiş olduğu sözler üzerinden yaptıkları ve yapamadıkları hizmetlerle ilgili olarak slayt eşliğinde halka bilgi verdi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, belediye başkanlığı görevinin dördüncü senesinde halka hesap verdi. Göreve geldiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmaları vatandaşlarla paylaşmaya özen gösteren Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca'nın mahalle ve köylerinde imar planları ve genel bilgilendirmeler gibi birçok toplantı düzenleyerek halkı bilgilendirmeye özen gösterdi.

Şeffaf, katılımcı halk odaklı belediyecilik anlayışı ile yola çıkan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, önceki gün Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde geniş katılımlı bir halk toplantısı düzenleyerek halkla bir araya geldi. Toplantı öncesinde kültür merkezine gelen Başkan Cem Kara, gelen vatandaşları kapıda karşılayarak hoş geldiniz dedi.

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan, Milliyetçi Hareket Partisi Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclis Üyesi Taşkan Uysal, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Bozdemir ve Cengiz Aydın, Çatalca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Nazım Özbay Kültür Merkezi fuaye kısmına ve kültür merkezi girişine kurulan ekranlar sayesinde vatandaşların toplantıyı daha rahat izleme imkanı sunulurken, Çatalca Belediyesi resmi internet sitesinden de toplantı kesintisiz canlı olarak yayınlandı.

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde önceki gün yapılan 'Halkımıza Hesap Veriyoruz' başlıklı bilgilendirme toplantısı saat 17:00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın açılmasıyla beraber ilk olarak Çatalca'yı ve Çatalca Belediyesi'nin faaliyetlerini anlatan kısa film gösterisi izlendi. Film gösterisinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sahneye gelerek slayt gösterisi eşliğinde vatandaşlara belediye başkanı olarak geçirdiği dört yılda yapılan hizmetleri ve çalışmaları anlattı.

Başkan Cem Kara sunuma Çatalca Belediyesi'nin tarihini kısaca özetleyerek başladı. Belediyenin tarih ile ilgili olarak bilgiler veren Belediye Başkanı Cem Kara, "1923 tarihinde Cumhuriyetimiz ile kurulan Çatalca Belediyesi'nde başkanlık görevi sürdüren tüm belediye başkanlarını saygıyla ve minnetle anıyorum" dedi.

ÇATALCA 1118 KM² OLACAK

Başkan Cem Kara Çatalca Belediyesi'nin yetki alanlarını 2004 yılı öncesi ve sonrasında yürürlüğe giren Büyükşehir Belediye Kanunu'ndan sonra yetki alanlarından da bahsetti. 2004 yılı öncesinde Çatalca Belediyesi'nin sadece Çatalca merkezine hizmet götürdüğüne dikkat çeken Başkan Cem Kara, "2004 yılında çıkan Büyükşehir Belediye Kanunu ile beraber Çakıl, Ovayenice ve İzzettin de Çatalca Belediyesi'ne mahalle olarak bağlandı. 2009 yılında da kapatılan belde belediyeleri Çiftlikköy, Karacaköy ve Binkılıç da Çatalca Belediyesi'ne bağlandı. 2014 yılı itibariyle de Çatalca'nın tüm köyleri ve tekrardan Çatalca'ya bağlanacak olan Bahşayış, Nakkaş ve Muratbey ile beraber yüzölçümümüz 1118 km² olacak." dedi.

İNADINA HALKIMIZLA BERABER OLACAĞIZ

Başkan Cem Kara daha sonra Belediye Başkanlığı görevine gelmeden önce seçim bildirgesinde yer alan maddeleri on konu başlığı altında anlattı. Göreve gelmeden önce "Tüm halkımızı yönetime katacağız, Belediye ile halkımız arasında iletişimi sağlayacağız, Belediyeyi ulaşılmaz bir yer olmaktan çıkaracağız, 'Açık Kapı' projesi ile vatandaşımızın sorunlarının dinlendiği bir belediye yaratacağız, Çatalca halkıyla, idari kadrolarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel medya ve iş adamlarıyla ilçedeki belediye faaliyetleri ve sosyal yaşamla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız" sözlerini görseller eşliğinde sunumunda anlattı. Başkan Cem Kara, "İnadına halkımızla beraber olacağız, belediyeyi inadına halkımızla yöneteceğiz" dedi.

2010 İMAR PLANIYLA ÇATALCA İNSANININ HAK KAYIPLARI KARŞILANDI

Toplantının ikinci konu başlığında ise tema imardı. Belediye Başkanı Cem Kara, İSKİ yasakları ve kapalı olan imarlarla ilgili süreçten bahsetti. Başkan Cem Kara, "Görevi devralmadan önce Binkılıç, Çiftlikköy Mahalleleri ile Yalıköy ve Gümüşpınar köylerimizde imar planı vardı. Şimdi ise 9 mahalle ve 21 köyümüzün imar planı var. Bunun yanı sıra Çatalca'da İSKİ yasaklarının kısmen de olsa kaldırılması ve imarların açılması ile beraber nüfus artışı öngörüldü. Bunun anlamı Çatalca yaşam hakkını aldı demektir. İmarların açılmasıyla beraber Çatalca merkezde 2200 konut, 102 de işyeri üretildi. İlçe insanının başka yerlere göçünü önlemiş bulunmaktayız. 2010 imar planıyla beraber 2008 yılındaki Çatalca imar planına göre Çatalca insanımızın hak kayıplarını karşıladık." dedi. Köy yerleşik alanlarında müştemilat hakkı ve tarım alanlarında tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar yapılabilineceğinin de altını çizen Başkan Cem Kara, "Çatalca özünü kaybetmeden kentsel kimliğine kavuşuyor. Halkımıza hayırlı olsun." dedi.

Yeniden imar başlığı altında ilçede yapılan yolları, yayalaştırma projesi altındaki çalışmaları da slayt gösterisinde bol fotoğraflarla gösteren Başkan Cem Kara, "İlçemizdeki 18 adet oyun grubu ve parka, dört yıl içinde 19 adet oyun grubu ve park ekledik." diyerek, göreve gelmesinin ardından yapılan park ve oyun grubu çalışmalarının özetini çıkardı.

İŞSİZLİĞE SAVAŞ AÇILDI

İstihdam konusunda da gerekli çalışmaların Çatalca Belediyesi tarafından yapıldığını bildiren Cem Kara, "Belediyemiz bünyesinde hizmet veren İŞKUR Hizmet Noktasına yapılan 3691 başvurunun 2599'una iş sağlanmıştır. Başarı yüzdesi 70.4 olmuştur. Ayrıca özel sektör ile yaptığımız anlaşmalar sonucunda istihdamlı kurslar açarak, kursa katılan vatandaşlarımızı iş sahibi yaptık. Özel sektör ile iş adamları ile yaptığımız görüşmeler sonrasında işsizliğe karşı Çatalca'da savaş açtık." dedi.

İFÜ İÇİN ENGEL KALMADI

Toplantının eğitim kısmına gelindiğinde ise Başkan Cem Kara müjdeyi verdi. Çatalca'nın uzun yıllardır beklediği üniversite için sona ulaşıldığını aktaran Belediye Başkanı Cem Kara, "İlçemize bir üniversitenin getirilebilmesi için çok uğraş verdik. İstanbul Üniversitesi'nin ziraat fakültesini ilçemizde kurmak istedik ama olmadı. Bu sefer de yeni bir vakıf üniversitesi ilçemizi tercih etti. İstanbul Finans Üniversitesi adında kurulacak üniversite için YÖK'ten izin alındı ve çalışmaların sonuna gelindi." dedi.

MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Çatalca Kız Meslek Lisesi'nin de müzeye dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Başkan Cem Kara, "Kız Meslek Lisemiz başka bir yere taşınarak, bu tarihi bina müzeye dönüştürülmelidir. Ayrıca bahçesinde bulunan anaokulu binası da başka bir yere taşınarak bu bahçe Cumhuriyet Meydanı'na entegre edilmelidir. Hem Çatalca insanı için güzel bir yaşam alanı oluşmuş olur, hem de Çatalca yeni bir müzeye kavuşmuş olur" dedi. Çatalca Belediyesi'nin de eğitim ve öğretime katkılarından dem vuran Başkan Cem Kara, göreve gelmesinin ardından Çatalca Belediyesi eğitim, spor ve müzik okullarının süreklilik kazanarak, yılın 12 ayında da devam ettiğini belirtti.

SÖZ VERMEDİK AMA YAPTIK

Toplantıda Belediye Başkanı Cem Kara eğitim konusunda seçim öncesinde söz verilmeyen bir konuya daha değindi. 29 Ekim'de temeli atılan Biyomedikal Liseden söz eden Belediye Başkanı Cem Kara, "Seçim bildirgelerimde yer almayan Biyomedikal Lisesini de Çatalca'ya kazandıracak olmanın gururunu yaşıyoruz. Maddi sıkıntılara rağmen okulun kurulacağı parseli belediye olarak çocuklarımızın geleceği için Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettik. Kız ve erkek öğrenci yurtlarıyla, öğretmen lojmanlarıyla, atölye ve laboratuarlarıyla, sosyal tesisleriyle, biyomedikal meslek lisemiz Cumhuriyetimizin 90. yılında eğitime kapılarını açıyor." dedi.

İLK RESTORE EDİLECEK YAPI KALEİÇİ CAMİ

Tarihi binalar hakkında göreve gelmesinin öncesinde Çatalca'da sadece bir binanın restore edilebildiğini dile getiren Başkan Cem Kara, şu an Çatalca Belediyesi Kültür Evi olarak kullanılan binanın ardından altı ay gibi kısa bir sürede Mübadele Müzesi'nin olduğu binanın restore edildiğini söyledi. 70 adet tarihi ve kültürel varlığın da projelerinin hazırlandığını bildiren Başkan Cem Kara bu restorasyon projelerinin ilk meyvesinin Kaleiçi Camisi olduğunu söyledi. Başkan Cem Kara, Kaleiçi Camisinin restorasyon projesinin Anıtlar Kurulu'ndan onaylandığını ve önümüzdeki günlerde restorasyon işlemlerinin başlayacağı müjdesini verdi.

FESTİVALE SAHİP ÇIKIYORUZ

Erguvan festivaline de görev süresince sahip çıkıldığını hatırlatan Başkan Cem Kara, "Erguvan Festivalimize sahip çıkıyoruz. Ülke kamuoyuna mal olmuş sanatçıları halkımızla buluşturuyoruz. Şiir, tiyatro uçurtma şenliği gibi birçok aktivitenin yanında yağlı güreşleri de festivalimiz bünyesine kattık. Festivalimizde ata sporumuzu da yaşatıyoruz." diyerek, 23 Nisan Çocuk Festivaline de değindi. "23 Nisan'da Çatalca insanı dostluğun, kardeşliğin en güzel örneklerini veriyor. Yurt dışından gelen çocuklarımız gönüllü ailelerin yanında kalıyorlar ve beraber yemek yiyip beraber zaman geçiriyorlar." diyen Başkan Cem Kara, gönüllü ailelere teşekkür ederek, yaklaşan festival öncesinde Çatalcalı ailelere yine çağrıda bulunarak, yurt dışından gelecek çocukların ağırlanmasını istedi. Seçim öncesinde Anıtlar Meydanı sözünü veren Başkan Cem Kara, "Bugüne kadar ilçemiz girişinden sanayi parkına, Ovayenice Mahallemize, Çiftlikköy ve Binkılıç Mahallelerimize büstler ve anıtlar kazandırdık. Şimdi Balkan Savaşlarının 100. yılı anısına bir anıtı da Çatalca'mıza kazandıracağız" dedi.

VATANDAŞA DAHA UCUZ KONUT

Sağlık, gençlik ve spor konularında da Çatalca Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan Başkan Cem Kara, "Halk Konut başlığı altında da çalışmalar yaptık. Dedik ki ilçemizde konut üretimini hazine arazileri içinden yapılmasını sağlayacağız. Hazine arazilerini belediye bünyesine katıp, ucuz halk konutları yapacağız dedik. Çatalca'da bayır mevkilerinde yapılacak kentsel dönüşüm halk için olacaktır. 17.550 m²lik belediye alanını, 1306 m²lik hazine alanını ve 17.115 m²lik mera alanını kentsel dönüşüm alanına dahil ederek vatandaşlarımızın daha ucuza konut edinmelerini sağlayacağız. Bu konuda son kararı halkımız verecek." diyerek, ErguvanKent sorunun çözülmesi diye söz verdiğini belirtti. "ErguvanKent için KİPTAŞ ile bir anlaşma yaptık ve KİPTAŞ ErguvanKent konutlarının satışı 'Geleceğin İstanbul'unda Buluşalım' sloganıyla başladı. Yalnız rağbet görmeyen proje POMEM yani Polis Eğitim Merkezi'ne dönüştü." diyen Başkan Cem Kara, önümüzdeki günlerde bu proje için ilk kazmanın vurulacağını söyledi.

YATIRIMLARIMIZ ARTTI

Toplantının sonunda Çatalca Belediyesi'nin gelir gider grafiğini de ortaya koyarak halkla paylaşan Başkan Cem Kara, "2008 yılında 7 milyon 598 bin Türk Lirası olan Çatalca Belediyesi'nin gelirlerini 2012 yılı itibariyle 20 milyon Türk Lirasına çıkarmış bulunmaktayız. Bu yüzde 128'lik artış ile beraber yatırımlarımız da artmaya başladı. Görevi aldığımızda 11 milyon 450bin lira olan borcumuz da 15 milyon Türk Lirası olmaktadır." dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara köy ve mahallelerde yaptığı halk toplantılarında olduğu gibi burada da toplantının son bölümünde mikrofonu halka vererek kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından katılımcılar Belediye Başkanı Cem Kara'yı tebrik ederek yaptığı bilgilendirmelerden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cem Kara Ayrıntılarla 4 Yılın Hesabını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement