Çek Bir Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı - Son Dakika
Güncel

Çek Bir Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

Çek Bir Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

DVD veya USB'ye kayıt yapmaya gerek kalmadan, internet üzerinden kolayca başvurulan "Çek Bir Kısa Film Yarışması" Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor ve yarışma başvurularının her yerden kolaylıkla yapılmasını sağlıyor.

26.03.2015 10:34  Güncelleme: 10:35

"Teşekkür Edecek Çok Şey Var!" konusuyla çekecekleri filmleri "Çek Bir Kısa Film" yarışmasına katılarak gönderenler arasından en iyi kısa filmler seçiliyor. Sinema tarihimiz açısından da önemli olan bu proje, minik sanatçıların keşfedilmesine ve kendilerini ifade edebilmelerine imkân sunuyor.

Süreli yayıncılıkta 13. yılına giren Gonca Dergisi, örnek yayın politikası ve ulusal çapta yaptığı yarışmalarla takdir toplamaya ve sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra düzenlediği "Çek Bir Kısa Film" yarışmasıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor.

"Çek Bir Kısa Film" Yarışmasının jüri üyeleriyle basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sinema eleştirmeni-gazeteci Nedim Hazar, günümüzde birçok uzun metraj film yapan yönetmenlerin, kısa film yaparak başladığını ve mesleki hayatlarında kısa film çalışmalarının çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Çocukların kısa film yarışmasına teşvik edilmesinin, onların gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de, çocuklar için bu zamana kadar ulusal çapta düzenlenen kısa film yarışmalarının, bir elin parmaklarını geçmediğini belirterek, "Çek Bir Kısa Film" yarışmasının önemini dile getirdi.

Çek Bir Kısa Film Yarışması, Türkiye'nin önde gelen sanatçılarından Mete Horozoğlu, Nadir Sarıbacak, akademisyen-iletişim uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Ahmet Gökçe, akademisyen-yönetmen Muaz Gülen, sinema eleştirmeni-gazeteci Nedim Hazar ve psikolog Sümeyra Özcan'dan oluşan jürisiyle, ödülleriyle büyük bir organizasyon hâline geldi. Türkiye dışından da katılıma açık olmasıyla uluslararası bir organizasyona dönüştü.

Katılımın yoğun olduğu yarışma için jüri heyetinden Psikolog Sümeyra Özcan, "Gonca Dergisinin genç yaştaki okur kitlesi, düzenlenen yarışmalarla sanatsal kabiliyetlerini elde etmek için güzel bir fırsat buluyor. Hikâye yazarak, resim yaparak, film çekerek duygularını ifade etmenin değişik yollarını deniyor; empati yeteneğini geliştiriyor. Eminim, diğer yarışmalarımızda olduğu gibi yine harika eserlerle karşılaşacağız, minik ellerin yapıtlarını izlemeye doyamayacağız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çek Bir Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement