Çebid'den Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Çebid'den Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Ziyaret

Çebid\'den Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu\'na Ziyaret

"Türkiye'deki projelerde Türk malı çelik borular tercih edilsin"

15.08.2013 15:29  Güncelleme: 15:53

Türk çelik boru üreticilerinin temsilcisi ÇEBİD, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu makamında ziyaret etti. Sektördeki gelişmeler hakkında bilgi veren ÇEBİD, sektörün sorunlarını da Bakan'a aktardı

Türk çelik boru sektörünün önemli temsilcisi Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD), sektördeki son gelişmeler ve üretimde kullanılan yeni teknolojiler hakkında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bilgi verdi. Bakan Veysel Eroğlu'nun makamında gerçekleşen ziyarete; ÇEBİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet K. Erciyas, ÇEBİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Demircioğlu, ÇEBİD Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Yalçın ve Mehmet Öksüzoğlu ile ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren katıldı.

Görüşmede, dikişli çelik boru sektöründe Avrupa'da birinci, dünyada beşinci konumda bulunan Türk üreticilerin kaydettikleri önemli başarılar hakkında Bakan Veysel Eroğlu bilgilendirildi. Sektörün sorunları hakkında da Bakanla görüşen heyet, özellikle Devlet Su İşleri projelerinde Türk çelik borularının kullanımının artırılması için Veysel Eroğlu'ndan destek istedi.

Görüşmenin sektör için verimli geçtiğini söyleyen ÇEBİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet K. Erciyas, " Türkiye, çelik boru sektöründe üretim yapısı ve kullandığı teknolojileri düşündüğümüzde dünyanın önünde koşuyor. Geçtiğimiz yıl sektörümüzün gerçekleştirdiği 4,25 milyon tona yakın üretimle Avrupa'nın en büyük çelik boru üreticisi konumunda bulunması da bunun en önemli göstergesi. Sektörümüzü daha ileri noktalara taşımak için referans projeler kilit rol oynuyor. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmede de bu konuyu gündeme getirdik. Ülkemizdeki Devlet Su İşleri projelerinde Türk çelik borularının kullanımının önemli olduğunu belirttik. Türk çelik borularının kullanıldığı boru hatlarının daha uzun ömürlü olduğunu ve daha yüksek işletme güvenliğine sahip olduğunu ifade ettik. Görüşmemiz sırasında, Bakan Veysel Eroğlu da sektörümüzü uzun zamandır tanıdığını ve gerekli desteği vereceğini söyledi. Sektörümüz için önümüzdeki günlerde pozitif gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çebid'den Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement