Çankırı'nın Geleceği Ankara'da Planlandı - Son Dakika
Güncel

Çankırı'nın Geleceği Ankara'da Planlandı

Çankırı\'nın Geleceği Ankara\'da Planlandı

Çankırı Valiliği, Belediye Başkanlığı, Çankırılılar Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen 'Çankırı Geleceğini Planlıyor' sempozyumu Ankara'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

16.04.2012 14:23

Çankırı Valiliği, Belediye Başkanlığı, Çankırılılar Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen 'Çankırı Geleceğini Planlıyor' sempozyumu Ankara'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eski bakanlardan Nevzat Ayaz, Nurettin Ok, İlker Tuncay, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, eski vekiller, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile çok sayıda Çankırılı akademisyen, bürokrat katıldı.

Toplantının açılışında Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Çankırılılar Vakfı Başkanı Recep Şahin birer konuşma yaptı. Sempozyumda konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, hedeflerinin gelişmiş ve mutlu Çankırı olduğunu belirterek, "Hazırladığımız 18 ayda 18 proje ile Çankırı'nın geleceğinin planlanmasına ve gelişimine önemli katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Vali Vahdettin Özcan ise Çankırı'nın her alanda gelişimi ve kalkınması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Birincisini İstanbul'da düzenlediğimiz sempozyumun ikincisini Ankara'da gerçekleştiriyoruz. Üçüncüsünü de Çankırı'da yaparak sonucunda Çankırı'nın geleceğini planlamaya yönelik bir kitap çalışması yapacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman da milletvekilliği döneminde Çankırı'nın önemli sorunlarının çözümüne yönelik hazırladıkları projelerin bugün bir bir hayata geçirildiğini görmekten mutluluk duyduğunu ve bu projelerin uygulama aşamasında da takipçisi olacağını ifade etti. Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ile Hüseyin Filiz ise Ankara'dan takip ettikleri çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yeni teşvik yasasında Çankırı'nın 5'inci bölgede bulunmasının kalkınma için büyük bir avantaj oluşturduğunu belirterek, "5'inci bölge olmasına rağmen organize sanayi bölgelerinde yatırım yapacak yatırımcılar 6'ncı teşvik bölgesi avantajlarından da yararlanacak" diye konuştu.

Programın ikinci bölümünde Prof. Dr. Kadir Arıcı yönetiminde akademisyenlerce Çankırı'nın sanayi, ticaret, tarım, hayvancılık, eğitim, kültür ve turizm alanlarındaki durumu belirlenip, gelecekteki faaliyetlerle ilgili sunumlar yapıldı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'nın Geleceği Ankara'da Planlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement