Candan Erçetin Moskova'da Coşturdu - Son Dakika
Güncel

Candan Erçetin Moskova'da Coşturdu

Candan Erçetin Moskova\'da Coşturdu

'dünyada ölümden başkası yalan' şarkısı ile sahneye çıkan Erçetin, 'Cumhuriyet bayramlarını kutlamak bizim için hep özel olmuştur.

03.11.2013 11:29

'dünyada ölümden başkası yalan' şarkısı ile sahneye çıkan Erçetin, 'Cumhuriyet bayramlarını kutlamak bizim için hep özel olmuştur. Bizim diyorum çünkü biz 18 yıldır birlikte müzik yapan bir ekibiz. Birçok kutlamada bulunduk müzik yaptık ama bu en özeli sayılabilir. Cumhuriyetimizin 90.yılını kutluyoruz ve nice 90'lara diyoruz. Sadece yılları atlamakla olmuyor; daha aydınlık, daha ileri bir cumhuriyete doğru gitmek istiyoruz' dedi.

Gecede bir konuşma yapan T.C Moskova Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Gökhan Turan ise, Türkiye'den uzak bir memlekette bu kadar coşkulu bir şekilde cumhuriyetin ilanını kutluyor olabilmenin hepimiz için iftihar vesilesi olduğunu söyleyerek, 'Bu heyecanın olduğu sürece cumhuriyetimizin Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi 'ilelebet payidar' olacaktır? dedi.

MTKO Başkanı Meltem Saral ise bu yılın 18.yılları olduğunu ve Rusya'daki ilk sivil toplum kuruluşu olduklarının altını çizerek, ' Çok mutluyuz. Cumhuriyet Balosu'nun bu yıl 6.sını yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 90.yılına da denk geldi. Elimizden geldiğince Cumhuriyet'e yakışır biçimde organizasyonumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Kuruluş amacımız tamamen buradaki kadınlarımızın sosyal hayatlarına güzel bir şekil vermek ve çocuklarımız için sosyal alanda bir takım şeyler yapmak' dedi.

1995 yılından bu yana Moskova'da kültürel, sosyal, tanıtım, yardım, eğitim alanlarında faaliyetlerde bulunan MTKO, Rusya'da Türkçe eğitim veren bir okulunun olmayışı nedeni ile çocukların kendi kültür ve dillerini unutmaması için açtıkları Çocuk Kulübü için de çeşitli hediyelerin bulunduğu bir yardım piyangosu düzenledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Candan Erçetin Moskova'da Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement