Çanakkale Zaferi Anısına 1915 Ünite Kan Hedefi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Zaferi Anısına 1915 Ünite Kan Hedefi

Çanakkale Zaferi Anısına 1915 Ünite Kan Hedefi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü anısına düzenlenen kan bağışı kampanyasında 1 günde 1915 ünite kan toplanması hedefleniyor.

18.03.2015 14:44

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü anısına düzenlenen kan bağışı kampanyasında 1 günde 1915 ünite kan toplanması hedefleniyor.

BEÜ ve Türk Kızılayı işbirliğinde, 'Kampüsün kanında hayat var' sloganıyla gerçekleştirilen kampanya, merkez kampüsteki spor salonunda başladı. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın da katılarak destek verdiği kampanyaya öğrenciler ve üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, Kızılay'da görevli doktor ve hemşirelerin kontrolünde spor salonunda kurulan sedyelerde kan verdi. Kan verme işlemi sırasında öğrenciler Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı sinevisyon gösterisini izledi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, kampanyanın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde düzenlenmesinin önemine işaret etti. Özer, "Hem Çanakkale Zaferi'ni anan hem de kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayıp kan veren tüm üniversite mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale'de şehit olan tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Üniversite olarak amacımız kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu göstermek. Bunun tüm üniversitelerde yayıldığını görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise hedeflerinin Türkiye'nin tüm kan ihtiyacını karşılamak olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"2005'de yıllık kan ünitemiz 305 bindi. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 865 bin ünite kan topladık. Bu 5 milyona aşkın hastaya şifa oldu. Bülent Ecevit Üniversitesi bu organizasyonlarda en önlerdedir. Kanın bir anlık değil, sürekli ihtiyaç olduğu gençlerimiz nezdinde değer kazanmış oldu. Bugün Çanakkale Zaferi nedeniyle 1915 ünite kan toplanması hedefleniyor. Tabii bu sembolik bir rakam. Bu ülkenin bağımsızlığını korumak için istiklalimizi sağlayan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

Gece saatlerine kadar devam edecek kampanyada öğle saatlerine kadar 400'ün üzerinde kan toplandı. Gün sonunda ise 1915 ünite kan toplanması hedefleniyor. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Zaferi Anısına 1915 Ünite Kan Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement