Çanakkale Umut'un Dileği Gerçekleşti Umut'un Dileği Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Umut'un Dileği Gerçekleşti Umut'un Dileği Gerçekleşti

Çanakkale Umut\'un Dileği Gerçekleşti Umut\'un Dileği Gerçekleşti

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Haftası'nda, Bir Dilek Tut Derneği', İzmirli Umut'un, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret dileğini gerçekleştirdi.

23.03.2013 15:32

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Haftası'nda, Bir Dilek Tut Derneği', İzmirli Umut'un, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret dileğini gerçekleştirdi. Ziyaretin anlamına uygun olarak askeri kıyafetini giyen Umut, şehitler için Fatiha okudu. Umut dileği gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hayati tehlike taşıyan bir hastalığa sahip çocukların dileklerini gerçekleştiren ve onlara yaşama gücü kazandırmayı amaçlayan Bir Dilek Tut Derneği Türkiye Gönüllüsü 3 ve 5'nci Bölge Sorumlusu Nihal Yıldız, İzmir'de yaşayan 10 yaşındaki Umut Karabulut'u iki ay önce evinde ziyaret etti. Yıldız'ın, dileğini sorduğu Umut, Çanakkale'de şehit düşen dedelerinin kabirlerini ziyaret etmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine hazırlıklara başlayan Yıldız, İzmir Üzümcü İlköğretim Okulu 3'ncü sınıf öğrencisi Umut Karabulut, annesi Güler Karabulut ve ablası Ayşegül Karabulut'u, Bir Dilek Tut Derneği gönüllülerinin misafiri olarak Çanakkale'ye getirdi. Sarıçay Otel'de, Çanakkale Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna ve futbolcularla kahvaltıda buluşan Umut Karabulut'a, Dardanelspor forması hediye edildi.

Nihal Yıldız ve dernek gönüllüleri daha sonra, Umut Karabulut, annesi ve ablasını Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na götürdü. Bölgedeki müzeleri ve savaş alanlarını gezen Umut Karabulut, Şehitler Abidesi yanındaki Sembolik Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Dileği gerçekleştiği için çok mutlu olduğu ifade eden Umut, mezarlarına karanfil bıraktığı şehitler için de Fatiha okuyup dua etti. Şehitler Abidesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Nihal Yıldız, Projemiz, 3-18 yaşarası hayati tehlike taşıyan rahatsızlıkları olan çocuklarımızın dileklerini gerçekleştirmek. Onların yaşam sevinçlerini arttırabilmekö dedi.

Anne Güler Karabulut da oğlunun Çanakkale'ye karşı ayrı bir hayranlığı bulunduğunu belirterek, Bir Dilek Tut Derneği'nden Nihal Hanım Umut'un dileğini gerçekleştirdi. Çok mutluyuz. Kendilerine teşekkür ediyoruzö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Umut'un Dileği Gerçekleşti Umut'un Dileği Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement