Çanakkale Suruç'ta Yaşanan Patlamaya Tepki - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Suruç'ta Yaşanan Patlamaya Tepki

Çanakkale Suruç\'ta Yaşanan Patlamaya Tepki

Suruç'ta yaşanan patlamaya tepki ÇANAKKALE'de 200 kişilik grup, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti.

21.07.2015 00:33

Suruç'ta yaşanan patlamaya tepki

ÇANAKKALE'de 200 kişilik grup, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör katliamı, İskele Meydanı'nda protesto edildi. Göstericilerin Saat Kulesi önünde sloganlarla yürüdükleri sırada bankta oturan bir kadın göstericilere, Rahat rahat bir yerde oturamayacak mıyız diyerek tepkisini dile getirdi. Göstericilere tepki gösteren kadın kendisini çeken basın mensuplarına da saldırmak istedi. Kadını polisler olay yerinden uzaklaştırdı. İskele meydanında aralarında HDP (Halkların Demokratik Partisi), SGDF(Sosyalist Gençlik Devrimci Federasyonu), Halk Evleri, EMEP (Emek Partisi), KP (Komünist Partisi), İHD(İnsan Hakları Derneği), sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan 200 kişilik grup bir araya geldi.

Grup, Fetvane, Yalı Caddesi ve Eski Balıkhane Sokak üzerinden Faşizme Karşı Omuz Omuza sloganlarıyla yürüdü. Saat kulesi önünde toplanan grup adına konuşan HDP Çanakkale Eş Başkanı Şehmus Aslan, hayatının en zor basın açıklamalarından birini yapacağını söyledi. Kobane'nin inşa çalışmalarına katılmak üzer dün İstanbul'dan yola çıkarak Urfa'nın Suruç İlçesi'ne ulaşan 300 gencin basın açıklaması yapmak üzere toplandığı Amara Kültür Merkezi bahçesinde meydana gelen patlama ile çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirten Şehmus Aslan Bu patlamanın sorumlusu savaş kışkırtıcılığını bir yönetim anlayışı haline getirmiş olan siyasi iktidardır. Bu saldırı gençliğe yapılmıştır. Barış annelerine yapılmıştır. Karadeniz'de direnenlerden, Gezi barikatlarına onur mücadelesi veren tüm halkımıza yapılmıştır. Bu saldırının hesabını soracağız. Faşizmi döktüğü kanda boğacağız. Bu vahşiliğe barış isteyen çocuk yüreklerimizle son vereceğiz dedi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Suruç'ta Yaşanan Patlamaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement