Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Hatay'da - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Hatay'da

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Hatay\'da

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi tırı ziyaretçilere açıldı.

27.01.2014 16:05

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi tırı ziyaretçilere açıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Antakya Arkeoloji Müzesi önünde konuşlanan müzenin ziyarete açılış töreninde, müzede sergilenin eserleri herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde kaymakam olarak görevini yaptığını ve bu sürede Çanakkale Savaşı'nın geçtiği yerleri gezdiğini belirten Göncü, müzenin Hatay'a getirilmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Adana Müdürü Mustafa Keleş de Çanakkale destanının 100. yılı dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü organizesiyle Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi tırının 81 ilini ziyaret edeceğini belirtti.

Müzenin Hatay'da bir hafta kalacağını ifade eden Keleş, "Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi tırımız, gezisini önümüzdeki yıl 19 Mayıs'ta Ankara'da tamamlayacak. Bu destanlar bir milletin öncüsüdür. İbret almamak, ürpermemek ve iftihar etmemek mümkün değildir. Ecdadımızın ve kahramanlarımızın bu kıymetli vatanı bize hediye ederken kullandığı harp malzemeleri, giydiği kıyafetleri, yeme, içmede kullandığı çatal, bıçak ve her şeyi müzemizde görmek mümkün" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ziyarete açılan müzeyi vatandaşlar gezdi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Hatay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement