Çanakkale Ruhunu Duisburg'da Yaşattılar - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ruhunu Duisburg'da Yaşattılar

Çanakkale Ruhunu Duisburg\'da Yaşattılar

Temel ELCİVAN - DUİSBURG / DHA - Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle Almanya'nın Duisburg şehrinde dün düzenlenen program, adeta bayrak şölenine dönüştü.

16.03.2015 15:27

Temel ELCİVAN - DUİSBURG/ DHA - Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle Almanya'nın Duisburg şehrinde dün düzenlenen program, adeta bayrak şölenine dönüştü.

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'na bağlı olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti 2. Bölge Başkanlığı tarafından düzenlenen "100. yılında Çanakkale Ruhu Duisburg'da Canlanıyor" adlı etkinlik dün Duisburg'da bulunan Eren Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği programda Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, KRV 2. Bölge Başkanı Ahmet Şahin, İcra Kurulu Üyesi Fuat Kılınç ve çok sayıda ülkücü dernek başkanı da hazır bulundu.

BAYRAK ŞÖLENİ GİBİYDİ

Etkinlikte yapılan konuşmalarla Çanakkale zaferi yeniden hatırlanırken, ülkücü gençler tarafından temsili olarak sergilenen Çanakkale oyunu büyük bir ilgiyle izlendi. Tüm davetlilerin ellerinde Türk bayrakları dalgalandırmasıyla adeta kırmızı beyaza dönüşen salonda minik Yaren Dündar'ın 'Bayrak' şiirini, Aynura Yıldız'ın da İstiklal Marşı'nı büyük bir coşkuyla okuması, davetliler tarafından alkış aldı. Ozan Emin Demir ve Nejla Çakmakçı'nın seslendirdiği marş ve destanlarla büyük bir coşkunun yaşandığı etkinlikte, Krefeld Türk Kültür Ocağı Müzik Korosu da Çanakkale türkülerinden oluşan mini bir konser verdi.

EĞİTİMLİ GENÇLER OLMALISINIZ

Etkinliğin açış konuşmasını yapan KRV 2. Bölge Başkanı Ahmet Şahin, "100 yıl önce Çanakkale'nin geçilmeyeceğini söyleyen bir ecdadın torunları olarak bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün yüreğimiz Çanakkale olarak atıyor" dedi. Konuşmasında Çanakkale zaferini anlatan bir sunum yapan Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz gençlere seslenerek, "Türk genci, tarihini en iyi bilen, bilgisiyle en eğitimli ve mesleğinde en başarılı nesil olmalı. Bunun için genç kardeşlerimiz eğitimlerini, asla ihmal etmemelidir" dedi.

AK Parti hükumetini, yurt dışında yaşayan Türk toplumunun sorunlarıyla ilgilenmemekle eleştiren Fatih Oğuz, Haziran'da yapılacak genel seçimler içinde kitlesine sandığa gitmeleri yönünde çağrı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Ruhunu Duisburg'da Yaşattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement