Çanakkale Ruhu Yeniden Yaşatıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ruhu Yeniden Yaşatıldı

Çanakkale Ruhu Yeniden Yaşatıldı

Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'nda duygusal anlar yaşandı.

19.03.2012 20:46  Güncelleme: 20:45

Beylikdüzü Koç İlköğretim Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ev sahipliğinde gerçekleşen ve sunuculuğunu Sezgin Maden'in yaptığı programın konuşmacısı ise ünlü edebiyatçı Mustafa Miyasoğlu oldu.

Programda günün anlam ve önemine değinen Başkan Uzun, Çanakkale'de; askerlerine ölmeyi emreden Gazi Mustafa Kemal ve tereddüt göstermeden ölüme giden Mehmetçiği anlattı. Başkan Uzun, "Dünya devletleri ve milletleri arasındaki; güçlü, saygın, itibarlı, insanlığa öncülük yapan ve yol gösteren özelliğimizi biliyoruz. Geçmişimizle iftihar eden bir milletiz ve geçmişten ders alarak, daha aydınlık yarınlara ulaşmalıyız" dedi.

Miyasoğlu'ndan zaferle ilgili seminer

Daha sonra Mustafa Miyasoğlu tarafından verilen seminer, izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Edebiyatçı Miyasoğlu konuşmasında, Çanakkale Savaşı'nın başlama nedenleri, önemi, sonuçları ve Türk askerinin kahramanlıkları anlattı. Duygulu dakikalarla dolu gecede, Grup Halimiz Ahvalimiz'in seslendirdiği Çanakkale ve kahramanlık türküleri büyük alış aldı.

18 Mart'a özel onlarca program!

18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinlikleri kapsamında ilçede birçok okulda da çeşitli programlar düzenlendi. Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi ve Haldun Taner İlköğretim Okulu tarafından İhlas Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen programla Çanakkale Haftası anıldı. Öğrenciler tarafından sergilenen şiirler, oratoryo ve tiyatro gösterileri izleyenlerden tam not aldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programlara, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Yanmaz, AK Parti İlçe Başkanı Av.İbrahim Bülbüllü. CHP İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Ruhu Yeniden Yaşatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement