Çanakkale'nin Gümüşçay beldesinde güneş enerji santrali hizmete girdi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'nin Gümüşçay beldesinde güneş enerji santrali hizmete girdi

Çanakkale\'nin Gümüşçay beldesinde güneş enerji santrali hizmete girdi

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinde, belediye tarafından kurulan güneş enerji santrali (GES) hizmete girdi. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, tesisin proje çalışmalarının tamamlanarak faaliyete geçtiğini ve 10 milyon liraya mal olan projenin belediyenin kendi elektriğini üreteceğini belirtti. 5 dönüm alanda 720 adet panel ile üretime başlanan santral, aylık 350 bin liralık gelir elde edecek.

27.01.2024 11:17

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinde, belediye tarafından kurulan güneş enerji santrali (GES) hizmete girdi.

Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, gazetecilere, tesisin yaklaşık 7 ay önce proje çalışmalarının başladığını ve tamamlanarak faaliyete geçtiğini söyledi.

Pastırmacı, 10 milyon liraya mal olan proje ile Gümüşçay Belediyesinin kendi elektriğini üreteceğini belirterek, "Temiz ve yenilenebilir enerji için 5 dönüm alanda 720 adet panel ile üretime başladık. Aylık 350 bin liralık geliri de belediyemize kazandırmış olduk. Gümüşçay'ımıza hayırlı olsun." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'nin Gümüşçay beldesinde güneş enerji santrali hizmete girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement