Çanakkale - Gestaş, Onsekiz Mart'a Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Gestaş, Onsekiz Mart'a Kavuştu

Çanakkale - Gestaş, Onsekiz Mart\'a Kavuştu

Son Teknoloji ile Donatılmış Olan 18 Mart Araba Vapuru'nun Tanıtımı İçin Çanakkale Boğazı'nda Mini Bir Seyir Gerçekleştirildi.

16.03.2011 20:06

Son teknoloji ile donatılmış olan 18 Mart Araba Vapuru'nun tanıtımı için Çanakkale Boğazı'nda mini bir seyir gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hatlarında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş., filosuna "Onsekiz Mart' adını verdiği yeni araba vapurunu ekledi.

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş., Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden 2006 yılı Ağustos ayında devraldığı araba vapurlarını yeniliyor. 40 yılı aşkın süredir kullanılan mevcut araba vapurlarının ömrünü doldurmaya başlaması üzerine GESTAŞ Deniz Ulaşım. A.Ş., bir proje hazırlayarak 10 yıl süreyle kullanım hakkını almak üzere kiralama yoluyla 4 adet yeni araba vapuru sipariş etmişti. Bu araba vapurlarından ilki tamamlanarak Çanakkale'ye geldi. Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart tarihinden esinlenerek "Onsekiz Mart' adı verilen araba vapuru iskelede Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan Gider, GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Raif Aktur ile gazeteciler tarafından karşılandı.

Son teknoloji ile donatılmış olan 18 Mart Araba Vapuru'nun tanıtımı için ise Çanakkale Boğazı'nda mini bir seyir gerçekleştirildi. Araba Vapuru ile ilgili bilgiler veren GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, "Yeni sipariş ettiğimiz dört araba vapuru projesi kapsamında tamamlanan `Onsekiz Mart' Araba Vapuru'na kavuştuk. 90 araç ve 600 yolcu kapasitesine sahip olan bu araba vapuru, hizmet vereceği Çanakkale- Eceabat arasını 15 dakikada alabilecek. Son derece modern teknoloji ile donatılan yeni araba vapurumuzu halkımızın hizmetine sunmaktan dolayı çok mutluyuz. GESTAŞ olarak, deniz taşımacılığımızdan kazındığımızı yine hizmet kalitesini arttırmak için deniz taşımacılığına yatırmaya devam edeceğiz" dedi.

Onsekiz Mart Araba Vapuru'nun Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96'ncı yıldönümünün kutlanacağı 18 Mart Cuma Günü, Çanakkale-Eceabat arasında seferlere başlayacağını da belirten Yürükçü, "Yeni araba vapurlarımızdan ikincisi ise 15 gün sonra filomuza katılarak Çanakkale-Eceabat hattında çalışmaya başlayacak. Böylece Çanakkale-Eceabat hattında iki yeni araba vapuru ile hem daha hızlı, hem de konforlu hizmet vereceğiz. Mayıs ayı sonunda ise diğer iki araba vapuru tamamlanıp Çanakkale'ye gelecek ve bunlarda Gelibolu- Lapseki hattında hizmet verecek. Toplam dört gemiye 10 yıllık kullanım hakkı olarak 50 milyon dolar kira bedeli ödeyeceğiz" diye konuştu.

Onsekiz Mart Araba Vapuru'nun katılmasıyla GESTAŞ'ın filosundaki gemi sayısı 16'ya yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Gestaş, Onsekiz Mart'a Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement