Çanakkale'de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı

Çanakkale\'de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü ve ''Zafer Haftası'' kutlamaları, Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle başladı.

12.03.2014 12:01

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü ve "Zafer Haftası" kutlamaları, Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle başladı. Törende iki şehit yakını ve bir gaziye devlet övünç madalyası verildi. Babası şehit olduğunda henüz dünyaya gelmemiş olan 16 aylık Melih Zafer Çetin'in madalyası takılırken davetliler duygulu anlar yaşadı.

Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nün 99. yıl dönümü törenleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, yaptığı konuşmada, "Çok derin ve çok yüce bir tarihin sahibi bir milletiz. Günümüzde çoğu işgal hareketinden, sömürü düzeninden, çok büyük başarılar elde etmeseler de ufak tefek savaşlarıyla millet olmayı arzu eden, bu savaşlarını çok büyük kahramanlıklarmış gibi gençliğine anlatan milletler olduğu göz önüne alındığında, şanlı tarihimizle, milletimizin yüceliğiyle ne kadar övünsek yeridir" dedi.

Konuşmaların ardından 2 şehit yakını ile bir gaziye devlet övünç madalyası takıldı. 2012 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan 26 yaşındaki astsubay Hüseyin Zafer Çetin'in 16 aylık oğlu Melih Zafer Çetin'e madalyasını Vali Ahmet Çınar taktı. Şehit Hüseyin Zafer Çetin'in cenazesi geldiğinde henüz 7 aylık hamile olan ve eşinin şehadetinden 2 ay sonra dünyaya gelen oğluna babasının ismini veren Hayrunnisa Çetin, "Ben o zaman 7 aylık hamileydim. Babasının yerine çok şükür ki Allah onu bize bağışladı. Türk milleti bize zaten sahip çıkıyor. Allah razı olsun. Onu koruyup kollayacağıma, babasının onurunu, şerefini, ikimiz beraber devam ettireceğimize söz veriyorum" dedi.

Törende ayrıca, şehit Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar'ın babası Mustafa Bayraktar'a ve geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan polis memuru Şuayip Yılmaz'a devlet övünç madalyası verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement