Çanakkale'de Soma'da Ölen Madenciler İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Soma'da Ölen Madenciler İçin Yürüdüler

Çanakkale\'de Soma\'da Ölen Madenciler İçin Yürüdüler

Çanakkale'de Soma'da ölen madenciler için yürüdüler Çanakkale'de, Soma'daki facianın birinci yıl dönümünde ölen 301 madenci için yürüyüş düzenlendi.

13.05.2015 21:08

Çanakkale'de Soma'da ölen madenciler için yürüdüler

Çanakkale'de, Soma'daki facianın birinci yıl dönümünde ölen 301 madenci için yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yürüyüşte, hükümet protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP) ve Halkevleri üyelerinden oluşan 100 kişilik grup, Soma'daki facianın birinci yıl dönümünde ölen 301 madenci için yürüyüş düzenledi. Kordon boyunda yapılan yürüyüşte; "Maden İşçisi Yalnız Değildir", "Somayı Unutma, Unutturma", "Maden Değil Cinayet" sloganları atıldı. İskele Meydanı'na son bulan yürüyüş sonrası HDP Çanakkale Eş Başkanı Şehmus Aslan konuşma yaptı.

Soma'da adalet istediklerini belirten Aslan, açgözlülüğe 301 canın kurban verildiğini ifade etti. Geçen zamana rağmen hiçbir şey yapılmadığını söyleyen Şehmus Aslan, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

"Cinayetten birinci derecede sorumlu olan bakan ve bürokratlar yargı önüne çıkarılmadı. Kimseden hesap sorulmadı. Maden işçilerine verilen sözler tutulmadı. Madenciler bir yılda daha da yoksullaştı. Madenciler yoksullaşır açlıkla tehdit edilirken, dolar milyarderi sayısı 4'ten 44'e çıktı. Yandaşlar zenginliklerine zenginlik kattı. HDP olarak, Soma katliamının birinci yılında yaşamını yitiren işçi kardeşlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Bütün işçileri, emekçileri, ezilenleri, dışlananları Soma'yı unutturmamak ve sorumlulardan hesap sormak adına dayanışmaya çağırıyoruz."

Açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Soma'da Ölen Madenciler İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement