Çanakkale'de 100'ncü Yıla Özel Kısa Film Festivali - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 100'ncü Yıla Özel Kısa Film Festivali

Çanakkale\'de 100\'ncü Yıla Özel Kısa Film Festivali

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Yüksek Okulu tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü kapsamında Çanakkale Belediyesi'nin ana sponsorluğunda kısa film festivali ve yarışması düzenlenecek.

13.02.2015 17:27

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Yüksek Okulu tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü kapsamında Çanakkale Belediyesi'nin ana sponsorluğunda kısa film festivali ve yarışması düzenlenecek.

Çanakkale Belediyesi ana sponsorluğunda Çanakkale Savaşlarının 100'ncü yılına özel kısa film festivali ve yarışmasının tanıtım toplantısı Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve ÇOMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Doç. Dr. Nuri Kavak katıldı. Çanakkale'nin kültür ve sanat hayatına katkı yapacak önemli bir imzayı atacaklarını belirten ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner, "Kısa bir film festivali ÇOMÜ'nün Çanakkale'ye bir armağanıdır. Çanakkale Belediyesi ana sponsordur. 100'ncü yıla en çok yakışan katkılardan bir tanesi bu olacak. Çanakkale Belediyesi'nin katkısı olmasaydı arkadaşlar bu işi yapmakta ciddi anlamda zorlanacaktı. Bu anlamda başkanımız ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederim. Festivalimizin kültür sanat hayatımıza büyük katkısı olacaktır. Ümit ediyorum ki ikincisi ve sonraki yıllarda tekrarını yapmak mümkün olur" dedi.

"ÇOK YERİNDE BİR GİRİŞİM"

Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yıl dönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise "ÇOMÜ'nün bu girişimi çok yerindedir. Çünkü Çanakkale'de çok konu var. Çanakkale, kısa film yarışmaları için konu barındıran bir yöredir. Umarım 100'ncü yıldan sonraki yıllarda da Çanakkale konularıyla ilgili festival başlıkları olacaktır. Biz yine bu bağlamda üniversitemiz ile işbirliği içerisinde bunu sürdürmeliyiz. Çanakkale tanıtıma katı verecek olan bu kısa film festivalinin içinde yer almamız kadar doğal bir şey olamaz. Üniversitemize kesinlikle sahip çıkmalıyız. Ayrıca bu kenti var eden bir üniversitedir Ekim ayına kadar öğrencilerin her konuda üretim yapmaları çok önemli" dedi.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz kısa film festivali ve yarışması hakkında bilgi verdi. ÇOMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okul tarafından düzenlenecek olan kısa film festivali ve yarışması başvuruları 1 Mart'ta başlayacak, 15 Ekim'de sona erecek. Kısa film festivali yarışmasına 2 eserle katılınabilecek. Yarışmaya katılımlarda kısa filmler 20 dakika, belgeseller ise 30 dakikayı geçmeyecek. Yarışma sonunda dereceye giren birinciye 10 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL para ödülü verilecek. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 100'ncü Yıla Özel Kısa Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement