Çanakkale Çomü'de İlk Kaydı Rektör Acer Yaptı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Çomü'de İlk Kaydı Rektör Acer Yaptı

Çomü'de ilk kaydı Rektör Acer yaptıÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), 2017-2018 akademik yılı kayıtları, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'ın Sağlık Yüksek Okulu'nda yaptığı ilk kayıt ile başladı.

14.08.2017 11:25

Çomü'de ilk kaydı Rektör Acer yaptı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), 2017-2018 akademik yılı kayıtları, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'ın Sağlık Yüksek Okulu'nda yaptığı ilk kayıt ile başladı.

ÇOMÜ'de 2017-2018 akademik yılı ilk kaydı, Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Sağlık Yüksek Okulu'nda, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in katıldığı törenle gerçekleştirildi. Törene ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi ile akademik personel katıldı. Sağlık Yüksekokulu'nun Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü'nü kazanan Havva Acar isimli öğrencinin kaydını Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptı. Kaydın ardından Rektör Acer, öğrenci Havva Acar'a öğrenci kimliğini teslim ederek, başarılar diledi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ'nün bu sene en çok tercih edilen üniversitelerden birisi olduğunu söyledi. Fakültelerde yüzde 95 doluluk oranıyla kayıtlar yapıldığını belirten Rektör Acer, "Bundan sonra ek yerleştirmeler var. Ama fakültelerdeki kontenjanların tamamı dolmuş oldu. Yüksek okullarda tüm Türkiye'de şöyle bir sıkıntı oldu, eskiden meslek liselerinden sınavsız geçiş hakkı vardı. Bu, bu sene kaldırıldı. Sınav ve puanla yerleştiriliyor. Yüksekokullarının bazı kontenjanları bu nedenle boş kaldı. Bir sonraki tercihlerde yüksekokulların kontenjanlarının tamamı dolmuş olacak. Bu anlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, en çok tercih edilen üniversite niteliğini göstermiş oluyor. Burası çok başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite. İlk 10 bin öğrenci arasından 300'e yakını ÇOMÜ'yü tercih etti. Özellikle Tıp ve Eğitim Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu çok tercih edilen yerler oldu. Buda ÇOMÜ'ye başarılı öğrencilerin geldiğini gösteriyor" diye konuştu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne 2017-2018 akademik yılında şu ana kadar toplam 9 bin 132 öğrencinin kayıt yaptırdığı belirtildi.

Çanakkale Çomü\'de İlk Kaydı Rektör Acer Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Çomü'de İlk Kaydı Rektör Acer Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement