Cami Derneği, Yoksul Vatandaşların Yüzünü Güldürüyor - Son Dakika
Güncel

Cami Derneği, Yoksul Vatandaşların Yüzünü Güldürüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Derneğin yardımda bulunduğu mahalleden detay ve genel görüntüler Ömer Efendi Camisi Derneği Başkanı Nebi Ugay röportaj Dernekten yardım alan Nuray Kaçmış röportaj YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki bir caminin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan dernek insani yardımlarıyla da takdir topluyor.

17.02.2016 13:20

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Derneğin yardımda bulunduğu mahalleden detay ve genel görüntüler

Ömer Efendi Camisi Derneği Başkanı Nebi Ugay röportaj

Dernekten yardım alan Nuray Kaçmış röportaj

YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki bir caminin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan dernek insani yardımlarıyla da takdir topluyor.

İlçede 15. yüzyıl yapılarından Ömer Efendi Camisi'ni onarmak ve yaşatmak amacıyla kurulan dernek, başlattığı yardım kampanyaları ile caminin bulunduğu mahallede barakalarda yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara umut oluyor.

Ömer Efendi Camisi Derneği Başkanı Nebi Ugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir yıl önce kurulan derneğin aynı zamanda sosyal yardım ve dayanışma derneği gibi çalıştıklarını söyledi.

Amaçlarının, yardımlaşma konusunda Osmanlı geleneğini yaşatmak olduğunu belirten Ugay, "Buradaki maksadımız aslında bizim Osmanlı geleneğini, Osmanlı yöntemini, geliştirmek oradan bir nebze de olsa bir şeyler alıp, bir şeyler katıp o güzelliği tekrardan yaşatmak istiyoruz. Osmanlı'da nasıl sadaka taşları olduysa, biz de o sadaka taşı misali, Ömer Efendi Camisi Derneği olarak o sadaka taşı vazifesini yapmak istiyoruz" dedi.

"İHH'yı örnek alıyoruz"

Yaptıkları yardım kampanyaları ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Ugay, şöyle konuştu:

"Bu konuyla alakalı aslında ciddi manada çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. Ancak yine de bu tür şeylerin çok daha göz önünde bulundurulmaması, insanların teşhir edilmemesi noktasında bir takım eleştiriler alıyoruz ancak biz bunu topluma örnek olması adına yapmak zorundayız. Yani Osmanlı'da belki bu çok gizli yapılıyordu ama zamanımız o kadar çok sıkıntılı ki artık bunu birilerine göstermemiz gerekiyor. Bu olumsuz şartları, bu olumsuz durumları birilerine gösterip artık buradaki insanların da yaşama standartlarının yükseltilmesi lazım."

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nı kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Ugay, "Emin olun ki önümüzdeki bir liderimiz olarak gördüğümüz İHH'yı kendimize örnek olarak alıyoruz. İnsanlar İHH'yı nasıl karşılıyorsa bizi de o şekilde karşılıyorlar, biz yardım için gittiğimizde, 'yine yardıma geldiler' diye bizi sevinçle karşılıyorlar. İnşallah biz bu minvalde öncelikle bu Trakya halkıyla, Tekirdağ'daki bu düşkün insanlara yardım ederek başlıyoruz, daha sonrasında da küçük bir yerde başlayan ancak daha sonra giderek büyüyen İHH gibi biz de bir Ömer Efendi Camisi Derneği olarak daha büyük hizmetler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Aydınevler Mahallesi'nde 6 çocuğu ile birlikte barakada yaşamını sürdüren Nuray Kaçmış da geçim sıkıntısı çektiklerini ancak Ömer Efendi Camisi Derneği'nin yardımları ile mutlu olduklarını söyledi.

Bir çok ihtiyaçlarının olduğunu, bunların bir kısmının yardımlar ile giderildiğini ifade eden Kaçmış, "Allah onlardan razı olsun. Yiyecek olsun, giyecek olsun getiriyorlar. Aylık alıyorum ama 6 çocuğum var yetmiyor. Çocuklarımın babası öldü bizler zor geçiniyoruz. Ama Allah razı olsun bize yardım edenlere" dedi.

Üç çocuğunun okula gittiğini ancak imkansızlıklar nedeniyle derslerine yeterince çalışamadıklarını anlatan Kaçmış, "Soğuk havalarda devletin dağıttığı kömürlerle ısınmaya çalışıyoruz ancak barakada yine de soğuk nedeniyle zorluk çekiyoruz. Okula giden çocuklarım ders çalışmakta zorlanıyor. Ama yardımseverlerin yardımları bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Cami Derneği, Yoksul Vatandaşların Yüzünü Güldürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cami Derneği, Yoksul Vatandaşların Yüzünü Güldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement