Cam Kemik Hastası Gencin Sanatçı Olma Hayali - Son Dakika
Güncel

Cam Kemik Hastası Gencin Sanatçı Olma Hayali

Cam Kemik Hastası Gencin Sanatçı Olma Hayali

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan cam kemik hastası 18 yaşındaki Nihat Ersoy, hastalığına müzikle meydan okuyor Ersoy: "Müzik olmazsa ben kendimi çok üzgün ve hastalığa yenik düşmüş g...

03.12.2013 12:00

YAVUZ KARADUMAN - Çerkezköy ilçesinde, cam kemik hastası 18 yaşındaki Nihat Ersoy, hastalığıyla sanatçı olma hayali sayesinde mücadele ediyor.

Küçük yaşlardan beri hastalığıyla savaşırken müziği yanına moral kaynağı olarak alan Ersoy, bir müzik aleti çalmayı öğrendi. Müzik eğitimi alan ve belediye korosunda da solist olan Ersoy'un en büyük hayali sanatçı olmak.

Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müziği çok sevdiğini ve müzikle ilgilendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi.

Müziğe olan ilgisinin küçük yaşlarda başladığını belirten Ersoy, "Ben müziği çok sevdiğim için bağlama çalmayı öğrendim. Çerkezköy Belediye Korosunda solist olarak görev yapıyorum. Uzun zamandır bu konuda eğitim alıyorum" dedi.

Ersoy, hastalığının müzikle ilgilenmesine engel olmadığını vurguladı. Hastalığının tedavisi olmadığını ancak durumunun iyiye gittiğini, daha önceki gibi kırıkları olmadığını anlatan Ersoy, şöyle konuştu:

"Benim hayatımda hastalık var ama ben müzikle moralimi yüksek tutuyorum. Müzik olmazsa ben kendimi çok üzgün ve hastalığa yenik düşmüş gibi hissediyorum. Müzikle hayat buluyorum, canlanıyorum. Hastalığa müzikle meydan okuyorum. Küçük yaştan beri tek hayalim sanatçı olmak. Sanatçı olmak için elimden geleni bu zamana kadar yaptım. Bundan sonra büyüklerimden yardım bekliyorum."

Ersoy, televizyonlarda yayınlanan müzik yarışmalarına katılmak istediğini dile getirdi.

"Takibi ve tedavisi devam ediyor"

Ersoy ve ailesini ziyaret eden Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yakup Çağ da, Ersoy'un hastalığının takibi ve tedavisinin sürdüğünü, sürekli yanında olduklarını söyledi.

Ersoy'un, müzikal bir yeteneğinin olması ve müzikle uğraşmasının hastalığının tedavi sürecine olumlu katkı sağladığını belirten Çağ, şöyle konuştu:

"Nihat'ın müzikle uğraşması, onu hastalığıyla baş etme konusunda ciddi bir şekilde motive etmekte ve çok güzel neticeler almakta. Müzik onun hayatının bir parçası olmuş. Gerçekten hastalığına karşı müzikle savaşıyor. Onunla bu şekilde baş ediyor. Bu da onun hayatına, tedavi sürecine büyük katkı sağlıyor. Biz aileyle ilgileniyoruz, sağlık yönünden her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam ediyoruz. Bundan sonra da hep yanlarında olacağız." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cam Kemik Hastası Gencin Sanatçı Olma Hayali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement