Çakmakçıdan İnsanlık Dersi - Son Dakika
Güncel

Çakmakçıdan İnsanlık Dersi

Çakmakçıdan İnsanlık Dersi

Adana'da çakmakçılık yapan bir kişi sokakta yattığı için acıyıp kıyafet getirdiği engelli kişiyi, göle düşmek üzereyken kurtardı.

29.06.2013 10:29  Güncelleme: 10:50

Adana'da çakmakçılık yapan bir kişi bir gün önce sokakta yattığı için acıyıp kıyafet getirdiği engelli kişiyi göle düşmek üzereyken kurtardı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Sarıçam ilçesinde bulunan Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantepli Hanım (50) ve Hüseyin Kaya çiftinin çocukları Mahmut Kaya (37) bedensel engelli olarak doğdu. 1 yaşındayken babası kanser hastalığından hayatını kaybetti. 7 üvey 1 öz kardeşi olan Kaya bir süre annesiyle yaşadı ancak üvey babası istemediği için Mersin'in Tarsus ilçesinde engelli bakım yurduna verildi. Ancak buradaki şartları beğenmeyen Kaya, 12 yıl önce yurttan çıkarak sokaklarda yaşamaya başladı. Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi'nde 3 yıldır yaşama tutunmaya çalışan Kaya, üniversite öğrencilerinin ve hocaların yardımıyla ayakta duruyor.

Mahmut Kaya, yerleşkede yaşamaya devam ederken üniversitedeki kantinlere çakmak getiren Sertaç Ökenek ile tanıştı. Ökenek, Kaya'yı gördüğünde üzerindeki kıyafetlerin yırtık olduğunu fark edip onunla sohbet ederek ertesi gün kıyafet getirme sözü verdi. Üniversitede işi olmamasına rağmen Ökenek birgün sonra Kaya'ya kıyafet getirdi. Ancak Ökenek, Kaya'yı her zaman kaldığı yerde bulamadı. Bu sırada Seyhan Baraj Göle tarafından da "İmdat beni kurtarın" diye ses geldiğini duydu. Göle doğru gittiğinde Kaya'yı bir dala tutunmuş ve göle düşmek üzere olduğunu gördü. Hemen aşağı inen Ökenek, Kaya'yı göle düşmeden uçurumdan kurtarıp yukarı çıkardı.

Kaya, dünyaya geldiğinden bu yana sürekli çile çektiğini engelli olduğu için akrabalarının bile kedisini istemediğini bu nedenle hayatını son vermek istediğini belirterek, "Ben ölmek isteyip göle atlamak istedim, ama ağaca takıldığım için göle düşmeyip asılı kaldım. Önce ölmek istedim ama sonra çok korktuğum için beni kurtarın diye bağırdım. Sağolsun Sertaç ağabeyim gelip beni kurtardı" dedi.

Ökenek, ise kıyafet getirdiği sırada Kaya'yı ararken ses duyup göle doğru gittiğini o sırada Kaya'nın ağaca takılı bir halde uçurumun kenarında gördüğünü söyleyerek, "Hemen gidip yardım ettim. Aşağıya indiğimde göle düşmek üzereydi. Bedensel engelli olduğu için göle düşse kurtuluşu yoktu. Ben takıldığı yerden onu kurtarıp yukarı çıkardım. Biraz kolu ve bacağı düşmeden olayı çizilmiş ama bir şeyi yok. Ben insanlık görevimi yaptım. Benim yerimde kim olsa onu yapardı. Ancak bu arkadaşın yardıma ihtiyacı var. Bu engelli sokakta yatıp kalkıyor" diye konuştu.

Ökenek daha sonra getirdiği kıyafetleri Kaya'ya giydirdi. Daha sonrada güçlükle yürüyen Kaya'yı yanına alarak üniversiteden ayrıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çakmakçıdan İnsanlık Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement