Çağdaş Resmin Önemli Temsilcileri İş Sanat İzmir Galerisi'nde - Son Dakika
Güncel

Çağdaş Resmin Önemli Temsilcileri İş Sanat İzmir Galerisi'nde

Çağdaş Resmin Önemli Temsilcileri İş Sanat İzmir Galerisi\'nde

İş Sanat İzmir Galerisi, 22 Nisan Çarşamba günü açılacak yeni sergisinde Emin Güler ve Mustafa Albayrak'ın eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

16.04.2015 14:58

Çağdaş resmin bu iki önemli temsilcisi eserlerindeki insana ve gündelik yaşama dair ayrıntılarla dikkat çekiyor.

Anadolu'yu ve Anadolu insanının yaşamını çok iyi bilen, bu kültürün içinden gelen ressam Emin Güler izlenimleri ve yaşam deneyimleri doğrultusunda eserler üretiyor. On beş yıldır çalışmalarını "Kısmetin Peşinde" başlığıyla ve insanın hayat mücadelesini işleyerek sürdüren sanatçı, kimi zaman balıkçıların denizle mücadelesini, kimi zaman insanın toprakla kavgasını, kimi zaman ise bir kuşun ya da bir kedinin doğa içindeki mücadelesini tuvaline taşıyor.

Çalışmalarını günümüz kent insanının en önemli sorunlarından biri olan hız ve devinim üzerine kurgulayan ressam Mustafa Albayrak ise eserlerinde cadde ve sokaklardaki koşturmacayı, gündelik telaşı yansıtıyor. Resimlerinde rengi bozmadan ve vurucu bir etkiyle kullanan sanatçı, resimlerinin bir köşesinde sıklıkla yer verdiği bisikletlerle de çocuksu ifadesini koruyor. Çoğunlukla kare tuvalleri tercih eden sanatçı, duygularını renklerin peşinden giderek spontane dokunuşlarla anlatıyor.

Kendilerine özgü renk, kompozisyon ve kurgu dili geliştiren Emin Güler ve Mustafa Albayrak'ın eserleri 22 Nisan – 16 Mayıs 2015 tarihleri arasında İş Sanat İzmir Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çağdaş Resmin Önemli Temsilcileri İş Sanat İzmir Galerisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement