"Çağdaş Bir Dünya İçin Kadın Erkek El Ele Vermeli" - Son Dakika
Güncel

"Çağdaş Bir Dünya İçin Kadın Erkek El Ele Vermeli"

"Çağdaş Bir Dünya İçin Kadın Erkek El Ele Vermeli"

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

07.03.2014 16:18  Güncelleme: 16:23

Binici mesajında; 'Kadın erkek eşitliğinin sağlanmasının, toplumsal uzlaşmanın en önemli şartlarından birisi olduğunu söyledi.

Necati Binici, 8 Mart, sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler yağdırmak değil, kadın hakları, kadın-erkek eşitsizliği, kadına şiddet gibi konuların da tartışılması, gündeme gelmesi, kadınlarımıza daha çok değer vermemizi sağlar" dedi.

Bugün hala birçok ülkede ve toplumda kadının ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğünü hatırlatan Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, "Üzülerek söylemeliyim ki, dünyanın her yerinde hala kadınlar ve kız çocukları şiddete maruz kalıyorlar. Bu utanç verici uygulamaların bir an önce önüne geçilmesi şart. Çünkü bu olumsuzluklar yaşanırken bir eşitlikten söz etmemiz mümkün değil. Dünyada, kamu ve toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadınların tam anlamıyla katılması sağlanmadıkça, hepimiz için barışçı ve adil bir toplumdan söz etmek de mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

Binici, "Ülkemizde gerçekleştirilen Atatürk Devrimleri ile kadınların sosyal, kültürel alanlarda, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Cumhuriyetin kurulması ile kadınlarımız, bilim dünyasında, yüksek öğrenimde, meslek sahibi olmada, kamu alanlarında, iş yaşamında rahat ve emin adımlarla çağdaş medeniyet koşullarından yararlanabilmişlerdir.

Bugün artık günümüz bilim çağı, bizi bu çağda bilimde, teknolojide dünya sıralamasında ön sıralara taşıyacak olan kadınıyla, erkeğiyle topyekûn bir kalkınma hamlesi olacaktır.

Bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri saygıyı ve hakları elde ettikleri bir milat olmasını diliyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çağdaş Bir Dünya İçin Kadın Erkek El Ele Vermeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement