Buzdan sanatla şiddete dikkat çekti - - Son Dakika
Güncel

Buzdan sanatla şiddete dikkat çekti -

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, şiddete dikkat çekmek için 14 adet büyükbaş hayvan kafasını iple asarak, buzdan sanat eseri yaptı.

22.01.2014 15:50

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, şiddete dikkat çekmek için 14 adet büyükbaş hayvan kafasını iple asarak, buzdan sanat eseri yaptı.

Güzel Sanatlar Fakültesi önündeki yerleşkeye 18 metre yüksekliğinde çelik çubuklarla yapı oluşturan Kavukçu, kurumlardan satın aldığı 14 adet büyükbaş havyan kafasını iplerle astı.

Yaklaşık 15 gün boyunca su yüklemesi yaparak, buz sarkıtları oluşturan Kavukçu, insana, doğaya ve hayvanlara yapılan şiddete dikkat çekmeye, bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Kavukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "şiddeti düşünmek" konulu bir çalışma yaptığını belirterek, bir sanatçı olarak şiddetin her türlüsüne tepki göstermek gerektiğini, bunun için de buzdan sanat eseri yaptığını söyledi.

Sanatla mesaj vermek istediğini anlatan Kavukçu, "Özellikle kesik öküz başları üzerinden böyle bir çalışma yaptım. Öküz başlarını çeşitli kurumlardan satın aldım. Bulmakta problem yaşamadım. Sanatımda 14 tane öküz başı kullandım. Özellikle öküz başını tercih ettim. Çünkü hem güç hem de bereket sembolüdür" dedi.

Özellikle son yıllarda basında şiddetle ilgili haberlerin çok sık yer aldığını ve sürekli gündemde olduğunu anlatan Kavukçu, yüzlerce, binlerce insanın şiddet kurbanı olduğunu ifade etti.

Hayvanlara yönelik de şiddet yapıldığını dile getiren Kavukçu, şunları kaydetti:

"Şefkat duygusu içermeyen durumlar beslenebiliyor. Doğaya da bakıyoruz, bir anda yok edebiliyoruz. Bu tip durumlar üzücü. Herkesin bir şekilde şiddete tepkisi var. Bir sanatçı olarak, 'nasıl tepki verilebilir' diye düşündüğümde, ilk çıkış noktalarımdan birisi bu oldu. Küp biçimi, soğuk ve su unsurlarından bir sanat eseri oluşturdum. Öküz başlarını kullanarak, insanları düşündürmeye teşvik ettim. Şiddeti bir şekilde düşünelim. Madem konuyu halledemiyoruz, bir şekilde müdahale etmek gerekiyordu."

Prof. Dr. Kavukçu, insanların sanata tepkisinin olumlu ve olumsuz yönde olduğunu vurgulayarak, "İnsanlar bundan rahatsız olsa bile çoğunun geçim kaynağı hayvancılık. Var olan bir durum üzerinde bir konu seçtim ve üzerinde çalıştım" ifadelerini kullandım.

...

Buzdan sanatla şiddete dikkat çekti -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buzdan sanatla şiddete dikkat çekti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement