'Büyükşehir Olduk' Olalı İflah Olmadık! - Son Dakika
Güncel

'Büyükşehir Olduk' Olalı İflah Olmadık!

\'Büyükşehir Olduk\' Olalı İflah Olmadık!

Belediye başkanları, görev sürelerinin neredeyse yarısını tamamlamak üzere…Zamanın nasıl geçtiğini fark etmedikleri, hala bir hizmet binası ayarlayamadıklarından bile belli oluyor.

31.05.2016 12:16

Belediye başkanları, görev sürelerinin neredeyse yarısını tamamlamak üzere… Zamanın nasıl geçtiğini fark etmedikleri, hala bir hizmet binası ayarlayamadıklarından bile belli oluyor. Bu saatten sonra isteseler bile artık bazı şeyler için geç kalındı. Tugay gibi büyük proje vaatleri de yetişmeyecek gibi. Büyükşehir olunduğundan bu yana belediye başkanından çalışanına kadar bir türlü taşlar yerine oturmadı.

Büyükşehir statüsüne geçmek Şanlıurfa'nın yıllardan bu yana gelen bir özlemiydi. Ancak yaşanan olumsuzluklar büyükşehir olduğumuza zamanla bin pişman etti bizi. Belediyelerin hala doğru dürüst bir hizmet binası yok, merkez ilçe belediyelerle büyükşehir arasında hala görev karmaşası yaşanıyor, büyükşehir belediye başkanından çalışanına kadar kimse yerinde sabit kalmıyor, sürekli değişiklikler yaşanıyor. Kırsalın büyükşehir beklentisi yüksek, kırsal hizmet bekliyor. Kent merkezi verilen proje vaatlerinin artık gerçekleşmesini istiyor. Oysa daha doğru dürüst belediye binaları bile yapılmadı. Elbette bunun sorumlusu tek başına bugünkü idareciler değil. Yıllardır büyükşehir olmasını isteyen validen belediye başkanına, milletvekilinden bakanına kadar herkes sorumlu. Üstelik gidişat daha uzun yıllar Şanlıurfa'nın iflah olmayacağını gösteriyor.

SÜREKLİ BİR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANIYOR
Büyükşehir belediyesi de kendi çapında bir şeyler yapmak için sürekli görev değişikliklerine gidiyor. Önce ilk büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç bir yıl boyunca kadrosunu oturtmaya çalıştı, şimdi de yerine gelen Nihat Çiftçi. Bu görev değişiklikleri için kamu vicdanını rahatlatan isimler de olabiliyor, rahatsız eden de. Ama her şey bir tarafa kredilerinin neredeyse yarısını tükettiler. Görev sürelerinin 26 ayı gitti. Geriye üç yıldan daha az bir süre kaldı. Artık hizmet binalarını yetiştirmeleri imkansız gibi görünüyor. Büyük projelerden Tugay da yetişmeyeceğe benziyor. Süre her geçen gün belediye başkanlarının aleyhine ilerliyor.

TAŞLAR YENİDEN YERİNDEN OYNADI
Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçtiği 2015 yılının eylül ayından bu yana çalıştığı ekip konusundaki en büyük görev değişikliğini dün gerçekleştirdi. Genel sekreterden daire başkanlıklarına kadar ekibinde yeniden görev değişikliğine gitti.

Genel Sekreter Vekili Abdulkadir Açar, genel sekreterliğe asaleten atanırken, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nı yürüten Emin Yeşiltaş, Açar'dan boşalan genel sekreter yardımcılığına getirildi. Yeşiltaş'ın yerine ise aynı daire başkanlığındaki Musa Demirkol atandı.

Belediyedeki değişiklik ve gelişmeler bu kadarla da bitmedi. Büyükşehir Belediyesi'nde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Kaytan bu görevinden alınarak; İtfaiye Daire Başkanlığı'na, İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı ise Kaytan'dan alınan göreve getirildi.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde de (ŞUSKİ) henüz tüm ayrıntıları belli olmamakla birlikte bazı değişikliğe gidildi. Bilgi İşlem Daire Başkanı Salih Elmas bu görevinden alındı. Fakıbaba döneminde Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Ali Ferhat Türkmen de ŞUSKİ'ye daire başkanı olarak atandı.
Görev değişikliklerinin özellikle ŞUSKİ'de olmak üzere devam edeceği de gelen bilgiler arasında. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Büyükşehir Olduk' Olalı İflah Olmadık! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement