Büyükşehir'den İki Haftada 4 Spor Tesisi - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den İki Haftada 4 Spor Tesisi

Büyükşehir\'den İki Haftada 4 Spor Tesisi

Kentin her köşesinde spor yatırımlarına hız veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, iki haftaya 4 spor tesisi sığdırdı.

18.11.2011 17:29

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu düzenlenen törenle eğitimin hizmetine sunuldu.

Bursa'nın daha sağlıklı bir kent olması hedefi doğrultusunda gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla eğitim kurumlarına spor salonları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, sporda tesisleşme hamlesinde hız kesmiyor. Kasım ayına Fethiye Spor Tesislerinin temelini atarak başlayan, ardından Gazi Anadolu Lisesi Spor Salonu'nu hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, önceki gün temeli atılan Şükraniye Spor Tesisinin ardından İpekçilik İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nu da eğitimin hizmetine sunarak iki haftaya 4 spor tesisi sığdırmış oldu.

Her geçen gün yeni bir tesis

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni neslin daha donanımlı, sporcu ve idealist bireylerden oluşması için eğitim kurumlarının her zaman yanında olduklarını söyledi. Başta valilik ve milli eğitim müdürlüğü olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla koordine içinde çalıştıklarını ve uygun olan her bölgeye spor tesisi kazandırmak için çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Sporda başarının sağlanması için böyle tesislere önemli ihtiyaç var. Gençlerimizin daha sağlıklı ortamda spor yapmalarını sağlamak için kentin her köşesinde spor yatırımlarımız sürüyor. Bu güne kadar 26 spor salonu, 33 futbol sahası, 9 yüzme havuzu ve muhtelif spor alanları ile bugüne kadar 90 spor projesi üzerinde çalışıyoruz. Bunların bir bölümü bitti, bir kısmında çalışmalar hala sürüyor. Her geçen gün bu tesislere yenileri ekleniyor. Önümüzdeki Gemlik Spor Salonu'nu da eğitimin hizmetine sunacağız. Bu dönem içinde 100 spor tesisini Bursa'ya kazandırmak istiyoruz. Bursa'nın her alanda olduğu gibi sporda da Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bursa'daki öğrenciler çok şanslı

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, Bursa'daki öğrencilerin çok şanslı olduğunu, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, özel idare, valilik ve devlet imkanlarıyla spora önemli yatırımlar yapıldığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere sağladığı bu imkanların ardından başarı çıtasının da yükseldiğini dile getiren Gülsar, "Geçtiğimiz yıl öğrencilerimiz dünya ve Türkiye birinciliklerine ve çok sayıda başarılara imza attı. Ben eğitime sağladığı katkıları nedeniyle tüm öğrencilerim adına başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

"Bu tempo kimseye nasip olmaz"

Bursa'da göreve başlayalı henüz 1,5 ay olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 4 önemli projenin töreninde yer aldığını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, "Daha geçtiğimiz hafta Fethiye Spor Kompleksi'nin temelini attık. Gazi Anadolu Lisesi Spor Salonu'nu açtık. Şükraniye Spor Tesisinin temelini attık ve şimdi de yine bir spor salonunun açılışındayız. Bu Türkiye'nin hiçbir Gençlik ve Spor İl Müdürünü nasip olmamıştır. Spor yatırımlarına katkıları nedeniyle başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Her zaman eğitimin yanındayız

Yıldırım ilçesinde eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesi amacıyla eğitim alanında önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, ürettikleri okul arsaları sayesinde sınıf mevcutlarının 70-80'lerden 30'lara kadar düştüğünü vurguladı. Başkan Keskin, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesindeki tarihi binayı restore ederek geçtiğimiz günlerde okulun hizmetine sunduklarını da sözlerine ekledi.

Bursa Vali Vekili Hüseyin Demirciler de özellikle eğitim kurumlarına spor tesisleri kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yener Emer de okullarına spor salonu kazandırılması nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın da katıldığı törende konuşmaların ardından spor salonu eğitimin hizmetine sundu. Potaya ilk basket atışını yapan Başkan Altepe, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den İki Haftada 4 Spor Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement