Büyüklü'ye Yeni Lise Yolda - Son Dakika
Güncel

Büyüklü'ye Yeni Lise Yolda

Büyüklü\'ye Yeni Lise Yolda

Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde Tekkeköy İlçesi'nde ihtiyacı karşılamayan Büyüklü Lisesi'nin yıkılarak yerine 18 derslikli bina yapılması için çalışma başlatıldı.

09.07.2012 09:16

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde Tekkeköy İlçesi'nde ihtiyacı karşılamayan Büyüklü Lisesi'nin yıkılarak yerine 18 derslikli bina yapılması için çalışma başlatıldı

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ndeki Büyüklü Lisesi'nin sağlamlık ve kriterlere uygun olmaması nedeniyle mevcut binanın yıkılarak yeniden yapılması için AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde çalışma başlatıldı. Demir, "Her öğrencinin çağdaş sınıflarda okuma hakkı var" dedi.

1988 yılında Büyüklü Ortaokulu olarak eğitim-öğretime açılan ve 1993 yılından itibaren Büyüklü Lisesi olarak eğitim öğretime devam eden okulun ihtiyacı karşılamaması üzerine çalışma başlatıldı. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, partisinin Tekkeköy İlçe Başkanı Aydın Karmil tarafından kendisine iletilen talebi değerlendirmek için okulda bir toplantı yaptı. Tekkeköy Belediyesi Başkan Yardımcı Hüseyin Şenel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Erdem, Büyüklü Lisesi Müdürü İlyas Gülünay, Okul Aile Birliği ve velilerin hazır bulunduğu toplantıda okulun durumu ve yapılacaklar masaya yatırıldı.

ÖĞRENCİ POTANSİYELİ VAR

Toplantıda konuşan Milletvekili Demir, "Okulun durumuyla ilgili talep gelir gelmez, böyle bir toplantı organize ettik. Çünkü eğitim önceliğimiz. 4+4+4'ün hayata geçmesiyle bu okulun ihtiyacı karşılamayacağını tespit ettik. Hem fiziki yapı hem de sınıfların küçüklüğü açısından ihtiyaca cevap vermiyor. Çevrede ise öğrenci potansiyeli var. Bunun için okulun yıkılıp yeniden yapılmasını düşünüyoruz. Her öğrencinin çağdaş sınıflarda okuma hakkı var. Bu düşünceyle Tekkeköy'e yakışır bir lise yapılmasını arzuluyoruz. 18 derslikli yapılması planlanan okul için yer konusunda bazı çalışmalarımız var" dedi.

Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisli bir arsanın Tekkeköy Belediyesi'ne verilmesi karşılığında belediyenin okulun kaba inşaatını yapması üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Bakanlık tahsis işlemini gerçekleştirince, belediye okulun kaba inşaatını üstlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyüklü'ye Yeni Lise Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement