Büyükkaya: "Ab'ye Belki Biz Girmek İstemeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Büyükkaya: "Ab'ye Belki Biz Girmek İstemeyeceğiz"

Büyükkaya: "Ab\'ye Belki Biz Girmek İstemeyeceğiz"

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, 50 yıldır devam eden AB üyeliği konusunda bakışlarının net olduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği'nin standartlarını ülkemize getirelim ama görüşmeler bittikten sonra belki biz girmek"...

15.04.2013 16:27

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, 50 yıldır devam eden AB üyeliği konusunda bakışlarının net olduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği'nin standartlarını ülkemize getirelim ama görüşmeler bittikten sonra belki biz girmek istemeyeceğiz" dedi.

Memleketi Tokat'ta gelen Büyükkaya, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu'nu makamında ziyaret etti. Tokat'ta doğup büyüdüğünü ifade eden Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Tokat'ın hoş görünün ve insan ilişkilerinin en güzel olduğu şehirlerden bir tanesi olduğunu kaydetti.

Bir soru üzerine Türkiye'nin Avrupa Birliği ile macerasının 50. yılı olduğunu belirten Büyükkaya, son 10 yılda AK Parti iktidarının istikrarlı tek parti olmanın getirdiği avantajla Türkiye'nin çok hızlı bir gelişme kaydettiğini söyledi. Türkiye'nin dünyanın 16'ıncı, Avrupa'nın ise 6'ıncı büyük ekonomisi, 2023'de de dünyanın 10'uncu, Avrupa'nın ise 3'üncü büyük ekonomisi olmayı hedeflediğinin altını çizen Büyükkaya, "Bunları şunun için söyledim. Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizde oyun değişiyor. 200 dolar iken farklıydı 12 bin dolar iken farklı. Türkiye Avrupa Birliği ile olan ilişkilerini devam ettirmek istiyor. Çünkü Türkiye AB ile olan ilişkilerinden hem sosyal hayatımız açısından, hem ekonomik hayatımız açısından, hem de insan hakları açısından, demokrasi açısından büyük avantajlar elde etti" diye konuştu.

"HALKIMIZA SORACAĞIZ, AB'NE BELKİ BİZ GİRMEK İSTEMEYECEĞİZ"

Türkiye'nin yönü Avrupa Birliği yönünde olduğunu ifade eden Büyükkaya, "Tam üye olur muyuz olamaz mıyız? Bizim bu konudaki bakışımız net. Avrupa Birliği'nin standartlarını ülkemize getirelim ama görüşmeler bittikten sonra belki biz girmek istemeyeceğiz. Biz de halkımıza soracağız, biz girmek istemeyeceğiz. Ama bizim derdimiz Avrupa Birliği'ne sadece girmek değil, Avrupa Birliği'nin standartlarını bizim insanımıza kazandırmak. Bu noktada çalışma yapıyoruz. Onun için 50 yıldır masadan kalkmamamızın arkasında da bu yatıyor. İyiki de bunu yapmışız. Avantajını kullanıyoruz. AB'nin de Türkiye'ye olan ihtiyacı gideek artıyor. Bunu da söylemek lazım" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükkaya: 'Ab'ye Belki Biz Girmek İstemeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement